LADEN

Typ om te zoeken

Profiteren van lage hypotheekrentes (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Profiteren van lage hypotheekrentes (Tom Lassing)

Volgens het FD profiteert de economie enorm van de lage hypotheekrentes. De vraag is of dat echt zo is. Kijkt u naar uw situatie. Bent u nu goedkoper uit? Of is uw hypotheekrente vastgeklikt en is de enige die nu winst heeft uw bank?
Veel mensen constateren dat ze nog geen enkel profijt hebben en als ze bij de bank navragen of oversluiten interessant is, dan is het niet zeldzaam als de bank 95% van de winst opstrijkt en u met een schamele 5% van het totale rentevoordeel weg mag komen.
Ik heb een test gedaan. De hypotheek renteperiode op een lening van twee en een halve ton bij hypotheek aanbieder Hypotrust/Quion loopt nog ruim twee jaar. Rentevoordeel bij oversluiten is over die twee jaar 8.000 euro. De bank was bereid over te schrijven, maar dat zou 7.600 euro kosten. Voordeel voor de klant een schamele 400 euro, maar die klant moest dan nu wel 7.600 euro ophoesten. De bank verliest er dus helemaal niets op! Oversluiten is pure winst voor de bank. De klant krijgt een aalmoes voor de moeite.
Naarmate de rente langer laag blijft, zullen klanten wel gaan profiteren. Ik zou onder de huidige condities met zulke hoge kosten voor oversluiten niet snel aanraden nu al over te sluiten. Zo lang er geen indicatie is dat de rente omhoog gaat, zou ik de hypotheek maar zo laten.
Maar is uw hypotheek toe aan een nieuwe rente periode, dan is het te overwegen de periode zo lang mogelijk te maken. Dat kost iets meer rente, maar u heeft dan wel zekerheid over een langere periode.
Het beste is echter nog altijd geen hypotheek te hebben. U kan dan al dat geld dat u nu naar de bank overmaakt zelf houden. Dát zou pas een verschil in koopkracht zijn! Grote kans dat u meer geld aan de bank overmaakt dan aan de belastingdienst.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *