LADEN

Typ om te zoeken

Shell maakt denkfout, tijd voor een boycot (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Shell maakt denkfout, tijd voor een boycot (Tom Lassing)

De leiding van Shell in Nederland dacht dat het probleem in Groningen slechts een lokaal economisch probleem was. Er zijn wat huizen kapot en dat gaan we even betalen vanuit de lokale omzet. Zo kost het ons geen winst en hoeven we er geen voorzieningen voor te treffen.
Dat was het idee van de top van Shell Nederland.
Toen dus de Nederlandse overheid begon over gasproductie beperkingen, is Shell blijven denken in lokale economische termen.
Hé, dachten ze, productiebeperking, dat kan helemaal niet, want dan maken we niet genoeg winst om vanuit de omzet in Groningen ook het probleem van die kapotte huizen in Groningen op te lossen. Mannen, we moeten die productiebeperking stoppen, want dit gaat geld kosten!
De fout is dat ze alleen maar aan de centen dachten.
Ja, als je puur naar Groningen kijkt, dan kan nu even de prachtige winst die ze er altijd maakten niet gehandhaafd blijven. Dat is zonder meer waar. De lokale manager zag zijn bonus al verdampen.
Maar om dan als een autist te reageren en het al te hebben over het feit dat Shell het niet kan betalen, getuigd van het totale gebrek aan visie en inlevingsvermogen bij de top van Shell.
Men heeft niet ingezien dat de bevolking van Nederland dit niet als een probleem van Shell-Groningen ziet, maar als een probleem van Shell-wereld.
Een bedrijf dat wereldwijd 16 miljard euro winst maakt en dan een paar miljoen die het door productiebeperkingen in Groningen misloopt niet kan of wil ophoesten, desnoods  vanuit andere delen van de onderneming, maakt zich meer dan belachelijk.
Dit is een imagoschade vergelijkbaar met die van de banken in 2008.
Shell maakt één van de grootste winsten die bedrijven maken in de wereld, maar als er problemen zijn, dan kunnen de slachtoffers het schudden. Het bedrijf heeft en geeft geen geld, ondanks de enorme winsten die ze maken.
Hier is maar één reactie op mogelijk en dat is in feite een boycot van Shell.
Ga nu in de rest van april en in mei eens niet tanken bij Shell. Puur in solidariteit met de Groningers.
Waarom zou u nog langer uw geld brengen bij een bedrijf dat zo lomp omgaat met slachtoffers van hun productie?


Ik had in het artikel een foto opgenomen van een huis dat tegenwoordig gestut moet worden. Deze foto kwam heel bewust van een site van een actiegroep in Groningen. Helaas was ik blijkbaar vergeten de link naar hun site te activeren. Was me daar niet van bewust. Ik sta achter de zaak waar de actiegroep voor staat, dus het mag duidelijk zijn dat ik een vriend van ze ben…

Was… Ik kreeg via Twitter, GSM en E-mail dreigberichten waarbij er zelfs advocaten op me af zouden worden gestuurd. Leuk volk die Groningers. Die weten vrienden te maken.

De foto is nu weggehaald. Jammer dat het zo moet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *