LADEN

Typ om te zoeken

Dit gaat dieper dan Samsung (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dit gaat dieper dan Samsung (Tom Lassing)

Samsung heeft zichzelf in de strop gehangen. Het bedrijf wilde ‘de beste smartphone’ produceren en werd door concurrenten opgejaagd om dat nog ruim voor de kerstperiode te doen.
Een domme zet die ze zich zelf nu ook zullen realiseren. Kleine problemen die in een maand tijd opgelost hadden kunnen worden, werden genegeerd en uiteindelijk ging een zeer onveilig product de deur uit.
Hoe vaak is dat eerder zo bij Samsung gedaan?
Dát is nu wat consumenten zich mogelijk afvragen.
Een in brand kunnen vliegende smartphone is als een roestige handgranaat die je meesleept. Je weet nooit wanneer de pin er per ongeluk uitvalt.
Hoe veilig voel je je nog als je smartphone op elk willekeurig moment kan ontploffen en je huis of je kleren in brand kan zetten?
Hoe had Samsung het moeten doen?
Ze hadden nooit, nooit, nooit, concessies op veiligheid moeten doen.
De druk om de markt op te komen werd te groot en ze hebben zich laten opjagen. Nu het is misgelopen is het duidelijk dat het een doodzonde is, maar hoeveel anderen hebben dit ook al gedaan? Lees het boek over Steve Jobs en je leest dat het bij Apple de standaard was. De druk werd extreem hoog opgevoerd omdat mensen dan ook tot hun beste prestaties komen…
Maar succes en letterlijk afbranden komt daarmee wel zeer dicht bij elkaar te liggen.
Dat is onacceptabel. Als consumenten moeten we de garantie hebben dat de producten die we kopen veilig zijn. Die garantie is er nu bij Smartphones en alles dat werkt met de nieuwste lithium batterijen niet.
Er is geen controle meer. Samsung zit fout, maar vraag je serieus af hoe anders het bij de rest van de fabrikanten gaat.
Samsung had de pech dat het te ver over de grenzen heen is gestapt EN is gesnapt. Dit had werkelijk IEDERE fabrikant van smartphones kunnen overkomen. We zagen het recent ook met in brand vliegende hoverboards gebeuren…
Is dit echt anders dan bijvoorbeeld het Volkswagen schandaal? Samsung moet hebben geweten dat er risico’s waren. Toch is de lancering doorgezet.
Dit is een veel groter probleem dan alleen de Samsung Note 7.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *