LADEN

Typ om te zoeken

Wanneer is eigen aandelen inkoop interessant?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wanneer is eigen aandelen inkoop interessant?

Het beste moment voor bedrijven om hun eigen aandelen terug te kopen is: (Het is een vraag aan u, welk antwoord zou u geven?)

  1. Als het bedrijf veel winst maakt
  2. Als het aandeel op de beurs laag gewaardeerd wordt
  3. Als het bedrijf (te) veel cash op de rekening heeft
  4. Altijd

Zeg het maar. Wat zou u kiezen? Onder de foto het antwoord…

Het beste antwoord is volgens Warren Buffett nummer 2.
Pas dan heeft het echt zin om aandelen terug te kopen. Immers, waarom zou je dure aandelen terug kopen? Dan heb je er als bedrijf geen voordeel aan.
Veel cash hebben en niet weten wat er mee te doen is een probleem van de CEO. Dan moet je er slimmere zaken voor verzinnen, maar te dure aandelen van je eigen bedrijf opkopen is geen goede oplossing. Je zou immers ook nooit te dure aandelen van andere bedrijven opkopen. Dat klinkt toch logisch?
Zodra je je eigen aandelen koopt als die ondergewaardweerd worden, koop je in feite met korting. Dat komt dus je winst ooit weer ten goede. Dat is dus goed voor de aandeelhouders. Dan ben je als CEO goed bezig.

Volgens Warren Buffett zijn de volgende bedrijven goed bezig:
Exxon Mobil, Apple en Union Pacific. De laatste heeft sinds 2006 de hoeveelheid aandelen in omloop al weten te halveren. Als je dus de aandelen aangehouden hebt, dan is je aandelenbelang in het bedrijf dus al verdubbeld. Dat is nog eens structureel aandelen terugkopen!

Kijk hier mijn video er over. (In de video bespreek ik Union Pacific)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *