LADEN

Typ om te zoeken

Tax Lien gekocht

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Tax Lien gekocht

Ik heb eergisteren een kleine Tax Lien opgekocht. De huiseigenaar heeft voor het tweede jaar op rij zijn onroerend goed belastingen niet betaald. Vorig jaar werd de belastingschuld door een andere belegger opgepakt. Dit jaar deed ik dat. Rentevergoeding 18%. Mijn risico is dat de huiseigenaar de belastingen definitief niet gaat betalen EN dat de andere belegger geen interesse in een foreclosure procedure heeft. De onderliggende waarde ligt tussen de 20K en 120K terwijl mijn investering nu slechts 260 dollar is. De totale achterstallige schuld van de huiseigenaar is nu 600 dollar en over twee jaar zou dat 1200 dollar zijn. Ik acht de kans klein dat ik hier onderuit op ga. Ondertussen kan de eigenaar nu nog twee jaar op zoek naar inkomstenbronnen om zijn achterstallige belastingen alsnog aan de lokale overheid te betalen. Mijn vergoeding van 18% is fors. Dat is echter het percentage dat hij de overheid moet betalen, of ik er nu wel, of niet tussen zit.
Mijn plan is om binnenkort met een bedrag van rond de 100.000 dollar zowel Tax Liens als Tax Deeds op te gaan kopen. Tax Liens zijn in feite leningen die een hoog rentepercentage opleveren en Tax Deeds zijn koopbewijzen waarmee je voor een lagere koopprijs onroerend goed of grond in handen kan krijgen.
In Nederland is er een echtpaar dat hier cursussen over geeft. Heeft u wel interesse, maar geen trek om zelf al die moeite te doen, dan is het mogelijk om, tegen strikte voorwaarden, mee te doen met andere beleggers.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen een Amerikaanse LLC op te richten en een paar jaar ‘samen’ op te trekken in deze markt.
Heeft u daar interesse in, mailt u me dan op tom @ lassing . nl
We kunnen dan eens kijken of er inderdaad iets mogelijk is. In een samenwerkingsverband in de vorm van een LLC zijn overigens ook veel grotere bedragen mogelijk.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *