LADEN

Typ om te zoeken

Euronext en TOM uitspraak

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws Opties

Euronext en TOM uitspraak

De rechter heeft rechtgesproken. Binckbank mag niet langer de database gegevens van Euronext gebruiken om haar optiehandelsysteem TOM mee te voeden. Voor Binckbank geen probleem, want sinds juni 2014 was ze daar al mee gestopt.
Verder mag Binckbank niet langer dezelfde tickercodes voor de TOM opties gebruiken. Deze opties zijn immers niet verhandelbaar op Euronext. Binckbank gaat dat waarschijnlijk oplossen door toevoeging van een ‘t’ achter de gebruikelijke optiecode.
Binckbank moet stoppen met het stellen dat de belegger ‘de beste prijs’ krijgt. Dat kan ze immers gewoon niet waarmaken. Te meer omdat het niet om dezelfde uitwisselbare posities gaat.
Alle maal zaken die Binckbank dus moet veranderen. TRoch is de bank blij, want met de uitspraak is nu ook definitief duidelijk dat een concurrent voor Euronext wel was toegestaan. Dat is voor Binckbank en voor de Nederlandse optiebeleggers een doorbraak. De monopoliepositie van Euronext is hiermee definitief verleden tijd en daar kunnen consumenten alleen maar blij mee zijn.
Helaas kan het dan weer niet dat ze dezelfde opties verhandelen, waardoor de handel in opties in feite per beurs/systeem nog weer gehalveerd is. Het is in Nederland al zo veel minder dan in Amerika! Met haar opstelling heeft Euronext in mijn ogen een phyrrus overwinning behaald. Hoi gewonnen en vervolgens constateren dat nog meer handel naar Amerika gaat omdat het hier volkomen ondoorzichtig wordt en de volumes per handelssysteem veel te laag worden.

Jammer dat beide beurssystemen elkaar liever doodconcurreren dan dat ze een serieuze marktomvang willen realiseren. De combinatie en onderlinge uitwisselbaarheid is in Amerika de grote kracht en hier in feite de schande omdat het hier totaal niet aanwezig is. Klein denken en dom doen. Euronext en Binckbank schaam u en ga in overleg met elkaar, want de huidige weg loopt dood in kleinschaligheid.
Binckbank moet Euronext een nader te bepalen schadevergoeding betalen. Euronext heeft namelijk wel schade geleden door o.a. misleidende reclame van Binckbank.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *