LADEN

Typ om te zoeken

Niet te innen belastingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Niet te innen belastingen

Als we kijken naar Amerikaanse lokale overheden, dan moeten die hun inkomen halen uit de belastingen op onroerend goed.
Daarvan wordt het ambtenaren apparaat, de politie, de wegreparaties, de scholen en de pensioenen van de gemeenteambtenaren die al met pensioen zijn betaald.
Andere inkomsten zijn er vrijwel niet. Hooguit kunnen opgelegde boetes nog naar de kas vloeien. Er zijn personen die denken dat daarom de meest gekke lokale wetgeving wordt verzonnen. Zo mag je in sommige counties het regenwater niet opvangen. Of je mag geen moestuin in de voortuin aanleggen. Ook leggen ze wel eens fuiken waarbij je op een 60 mijl weg ineens nog slechts 20 mag, of een honderd yards verderop weer 60 te mogen. Wie daar rijdt, ziet het bord en voor je reageert ben je de camera al voorbij en hang je.
Sommige counties zijn redelijk wanhopig. Het is dus enorm van belang dat de belastingen op onroerend goed en grond ook daadwerkelijk betaald wordt.
Daarom ‘verkopen’ de counties de belastingen die niet op tijd betaald zijn. Zo komt dan alsnog het belastinggeld binnen.
Maar uiteindelijk moet de belasting natuurlijk wel door de eigenaar betaald gaan worden. Inclusief de extra kosten.
Degene die heeft voorgeschoten doet dat alleen in het vooruitzicht van een beloning.
Dat kan de rente op de investering zijn, maar kan uiteindelijk helemaal aan het einde van het traject eventueel ook het eigendom op de property zijn.
Dat laatste komt niet veel voor. Maar met letterlijk miljoenen belastingen die jaarlijks niet betaalt worden, zijn de aantallen uiteindelijk wel groot.
Vaak zijn de niet betaalde belastingen heel bewust niet betaald. De eigenaar is vertrokken en heeft zijn of haar verlies al genomen. We zien dat veel bij tweede woningen. Die zijn gekocht in de goede periode als investeringspand. Nu zijn de panden minder waard, de belastingschuld neemt toe en men wil van de koppijn af en loopt weg.
Zo’n huis kan dan uiteindelijk terecht komen in een tax deed veiling en als je dan geluk hebt, dan is het mogelijk om voor bijvoorbeeld 45% van de vrije verkoopwaarde een huis op de veilign te bemachtigen.
En heb je het huis, dan ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van het voortuintje, en het omgekeerd neergezet hebben van emmers zodat je ook niet per ongeluk water opvangt. (Gelukkig is die onzin slechts in enkele counties als regelgeving vastgesteld)
Je kan dan zo huis even opknappen. Vaak is dat wel nodig, want de eigenaar heeft er waarschijnlijk de laatste jaren weinig aan gedaan. Immers was anders ook wel de belasting betaald.
En als je dan klaar bent met het opknappen, dan heb je de keuze…
1. Ga je er zelf wonen. Vaak niet, want het is vooral een investering geweest.
2. Ga je een huurder zoeken? In Amerika niet echt de beste oplossing, want je kan in Amerika als eigenaar gekke claims aan je broek krijgen.
3. Ga je het via een kooplease contract aanbieden
4. Ga je het verkopen.

De laatste optie is in die zin de makkelijkste dat je direct je geld dan weer hebt en hopelijk met een aanzienlijke winst.
Kooplease levert vaak uiteindelijk het meeste op, maar dan moet je vaak 10 tot 12 jaar wachten voor je alles binnen hebt. In die periode heb je wel maandelijks de huurpenningen ontvangen en dat is een prachtige cashflow.

Heel de procedure is niet makkelijk. Het vergt opleiding, kennis en toewijding. De beloning kan zijn dat je met één woning letterlijk je jaarloon bijeen kan verdienen.
Maar niet van de ene op de andere dag. Als je eindelijk een woning hebt, dan duurt het nog vaak maanden voor de zaak helemaal afgerond is.

Ik heb zelf de opleiding hier gevolgd.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *