LADEN

Typ om te zoeken

Value Investing

Laatste Nieuws

Value Investing

Het grootste probleem ermee is het feit dat er geduld voor nodig is. Dát EN het feit dat je pas moet kopen als aandelen goedkoop zijn, zijn twee redenen waarom beleggers value investing niet leuk vinden. Het is niet spannend, niet sexy en het vraagt iets wat we steeds minder hebben, namelijk een engelengeduld.
Een goed voorbeeld is het feit dat Warren Buffett bijvoorbeeld naast zijn value beleggen nu ook put opties op indices schrijft. Hij durft er, zelfs op zijn leeftijd, enorm lange looptijden voor te nemen. Buffett is daarbij simpelweg aan het rekenen gegaan. Hij acht de kans vrijwel nihil dat hij ooit gevraagd zal worden te leveren op die geschreven put opties. Dit mede omdat hij gebruik maakt van een bepaalde eigenschap van top indexen.
Die eigenschap is dat slechte aandelen gedropt worden, terwijl sterke aandelen toegevoegd worden. Dit geeft iedere topindex een extra duw omhoog.
Bij de AEX hebben we ondervonden dat het ook anders kan uitpakken. Daar gingen vooral technologie aandelen en later de financiële aandelen zo zwaar onderuit dat de index nog altijd maar op de helft van de ooit behaalde top staat. Dat is ernstig, maar Buffett schreef (niet in de AEX) op die lage niveaus. De kans dat die uitzonderlijke daling nog een keer gaat komen is zeer klein.
Value investing is daarom een combinatie van goed rekenen, wachten met aankopen en vervolgens heel veel geduld betrachten.
Die combinatie maakt het bijzonder moeilijk voor veel beleggers. Zoveel geduld hebben de meeste beleggers gewoon niet.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *