LADEN

Typ om te zoeken

Stoploss toepassen

Laatste Nieuws

Stoploss toepassen

Zo nu en dan komen de vragen over het gebruik van de stoploss binnen. Het blijkt niet voor iedereen gesneden koek te zijn en dat is niet erg, ik heb dan weer even iets interessants uit te leggen. Er was een tijd dat we in Nederland en België geen stoploss konden inleggen. Ik was daar zeer verbolgen over, omdat een juist gebruik van de stoploss beleggers kan beschermen.
Dat is de theorie, de praktijk is dat we ons moeten afvragen of we er echt wel mee geholpen zijn. De stoploss is namelijk vaak ook akelig goed te voorspellen en beroeps beleggers maken graag gebruik van hun kennis daarover. Ze brengen koersen net over terug naar een logische stoploss(*) zodat die orders uit het boek genomen worden.

(*) Een logische stoploss is bijvoorbeeld een rond getal, zoals in de AEX index het 340 niveau dat de laatste maanden steeds als weerstand gold.

Dat is weer omzet en omzet is bij de beurs weer winst. De stoploss heeft in dat geval geen zin gehad, immers was het slechts een spelletje van de handelaren. Daarom raad ik aan om als belegger een stoploss wel aan te houden, maar niet in het systeem te brengen. Kies bijvoorbeeld een AEX stand, of bij individuele een koers die je als stoploss wilt hanteren en als die koers geraakt wordt kijk je of het een spel is, of dat je serieus moet nokken met de positie. Koers SMS’jes kunnen daarbij hulp bieden. Je hoeft dan niet steeds zelf de koers te controleren. Ik gebruik zelf vrijwel altijd end of day koersen. Ik hoef dan pas na 17:00 uur of ‘s morgens voor 10:00 uur naar de koers te kijken.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *