LADEN

Typ om te zoeken

Onroerend goed

Laatste Nieuws

Onroerend goed

Is het verstandig om juist nu in onroerend goed te beleggen?
Ik vraag me dat zelf ook af, omdat ik op dit moment een aardig stulpje op het oog heb, die een forse investering vergt en de vraag is dan of dat wel zo ‘handig’ is op dit moment. Is je eigen woning een belegging, of is het ‘leven’?
De woning die ik op het oog heb, is twee keer zo ruim als mijn huidige woning en heeft 8x meer grond. Stel dat de crisis toeslaat, dan kan ik in die nieuwe woning veel makkelijker mijn eigen boontjes en tomaten verbouwen. Ik moet dan echter wel de resterende hypotheek kunnen blijven betalen. De aankoop vergt namelijk toch weer dat ik een hypotheek moet afsluiten. Ik heb simpelweg niet genoeg cash om heel de woning in één keer zonder schuld te betalen.
Zolang het tegendeel niet bewezen is, ga ik er vanuit dat er maar één leven is. In die zin is een veel grotere woning wel een prettiger situatie.
Als de crisis toeslaat, dan zal deze ‘duurdere segment’ woning fors in waarde dalen. Veel forser dan mijn huidige doorzon woning. Zo’n dure kast is in een crisis namelijk veel lastiger verkoopbaar. In die zin moet je er wel zeker van zijn dat je de woning in een crisis situatie aan kan blijven houden. In dat geval is er geen probleem als de woning in een crisis tijdelijk minder waard is.
Ik neig er dus naar om zo’n investering in onroerend goed WEL te doen. Of het deze woning gaat worden, dat weet ik nog niet. De vraagprijs houdt in mijn ogen nog geen rekening met de realiteit van de huidige woningmarkt. De woning staat nog pas enkele weken te koop. Misschien moet ik de verkoper nog even rustig laten zitten. Gaat het huis weg, dan heb ik pech, maar lukt het niet te verkopen, dan wordt mijn scherpe bod op een later moment mogelijk wel in overweging genomen. Ik hoef niet weg waar ik nu zit. Dat huis is straks volledig afbetaald en iedere maand langer wonen is meer geld om te sparen. Tegenwoordig is het niet meer zo dat huizenprijzen sneller stijgen dan ik kan sparen. Dat was vroeger wel anders.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *