LADEN

Typ om te zoeken

Het schrijven van Put opties

Laatste Nieuws

Het schrijven van Put opties

Beginnende beleggers die de voorwaarden voor geschreven put opties lezen kunnen maar niet begrijpen waarom er ook maar iemand is die er gebruik van maakt. Je hebt een maximale kleine winst en je hebt kans op een ongelimiteerd verlies. Dat lijkt niet erg verstandig te zijn.

Toch zijn ook geschreven put opties soms heel interessant.

Een voorbeeld: Ik wilde een aandeel kopen, maar eigenlijk was de koers al vertrokken. Ik was bereid 60 euro per aandeel te betalen, maar ondertussen was de koers al boven de 80 gekomen. Wat ga ik dan doen? Niets doen omdat de koers al vertrokken is, of alsnog kopen, maar dan in feite 33% teveel betalen? Er was een alternatief. Ik kon namelijk ook een vrij lang lopen put optie schrijven. Ik kreeg daarvoor eigenlijk best veel geld, namelijk zo’n 5 euro per aandeel en dat komt per optie dan uit op 500 euro (een optie staat voor 100 aandelen). Ik kreeg dus 500 euro als ik de verplichting op me nam om 100 aandelen te kopen voor 60 euro per stuk. Voor mij geen probleem, want op die koers wilde ik die aandelen ook wel hebben.
Hoe is deze transactie verlopen? De aandelen stegen gedurende de optielooptijd verder naar 95 euro. Mijn optie verliep waardeloos, ik mocht de ontvangen 500 euro houden. Achteraf gezien had ik meer winst kunnen halen met het kopen van de aandelen, maar dan had ik wel meer geld op het spel gezet. Nu kreeg ik 500 euro, terwijl ik nooit een aandeel in bezit had gehad. Wel werd gedurende de looptijd een veel kleiner bedrag door de bank als margin vastgezet. Al met al was ik een tevreden mens. Zo zijn geschreven put opties dus heel interessant te gebruiken.

Meer over opties leren? Het kan hier gratis: www.optiecursus.com

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *