LADEN

Typ om te zoeken

De meest veilige munt

Laatste Nieuws

De meest veilige munt

U las hier al vaker, ik vertrouw de Euro en de Dollar niet. De reden is simpel, ze worden te makkelijk in enorme hoeveelheden bijgedrukt. Daarbij moet ik wel aantekenen, dat de Dollar op dit moment wel de belangrijkste munt ter wereld is. Het is in feite de basismunt van de wereld. Die rol is onder druk komen te staan en dat maakt dat ik steeds minder vertrouwen in die munt heb.
Maar welke munten zijn dan beter?
De Zwitserse Frank wordt vaak gezien als een veel veiliger munt. Die reputatie heeft door de falende Zwitserse banken en de deal met de Amerikaanse regering over het vrijgeven van Zwitserse rekeninghouders gegevens wel een knauw gehad. Zwitserland leeft van de geldhandel, maar is verder erg afhankelijk van Europa. Ik durf daarom niet te stellen dat de Zwitserse Frank boven de Amerikaanse Dollar staat. Als er onzekerheid over munten is, dan vluchten beleggers naar beide munten. Wereldwijd gezien stelt de Zwitserse Frank niet zo veel voor. Deze munt kan de rol van de Dollar zeker niet overnemen. Of ze in een crisis serieus gewild is, ik heb daar mijn twijfels over. Zwitserland is vanwege de BIS nauw verweven met de grote bankiers. Een banken/schulden crisis kan ook het vertrouwen in juist deze munt aantasten.
Australië en Canada zijn als land relatief veilig, maar helaas hebben beide landen ook enorme schulden zodat ze daarmee onder invloed van de rijke bankiers staan. In feite zouden die schulden niet nodig zijn, maar de rijke bankiers hebben ze toch voor elkaar gekregen en zo zijn ook deze landen onder de knoet van de bankiers gekomen. Veiliger als de Euro, maar ook hier durf ik niet te stellen dat ze beter dan de dollar zijn. Op dit moment niet. Pas als de dollar serieus gewantrouwd gaat worden, dan zouden de Australische en Canadese Dollar wel eens interessant kunnen worden.
De Chinese Yuan kan nog niet worden aangehouden, de Braziliaanse Real zie ik nog niet als interessante wereldmunt. De armoede in Brazilië is niet iets om lichtvaardig over te denken. Dat land heeft extreem serieuze sociale problemen.
Er is één munt waar ik wel vertrouwen in heb, maar toch koop ik haar niet. Dat is de golden eagle. De gouden munt van Amerika met een gewicht van 1 ounce puur goud. Die munt vertrouw ik, maar liever kies ik voor de elektronische variant van de rekening bij de goudbank.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *