LADEN

Typ om te zoeken

Wennen aan het systeem

Laatste Nieuws

Wennen aan het systeem

U las ook hier in de nieuwsbrief al heel wat ‘enge’ verhalen over het geldsysteem en het feit dat het op springen staat.
De vraag blijft natuurlijk of die verwachting klopt. Als we terugkijken, dan zien we dat ‘vroeger’ geld meer waard was. Dat beeld klopt. Het geldsysteem waarmee we werken kent namelijk als uitgangspunt dat geld steeds minder waard wordt. De oorzaak daarvan ligt in het feit dat er steeds meer geld nodig is. Al het geld dat we immers kennen begint als ‘schuld’ aan de Centrale Bank. Die schuld moet betaald worden met rente en die rente moet weer mogelijk gemaakt worden met meer geld. Immers zouden we anders de rente niet kunnen betalen.
Stel even, de Centrale Bank geeft 1000 euro uit. Na een jaar moet er bij 6% rente een bedrag van 60 euro betaald worden. Er werd 1000 euro uitgegeven, hoe kunt u ooit deze schuld EN de rente terugbetalen als er niet meer geld in omloop wordt gebracht?
Geldontwaarding zit dus ingebakken.
Dat is waarom we in de jaren zeventig naar "De man van zes miljoen" keken. Een beetje open hart operatie komt tegenwoordig al aardig in de buurt.
We zien nu dat er enorme bedragen zijn bijgedrukt. Het is de vraag of dat erg is. Immers, geldontwaarding zit zoals ik al aantoonde in het systeem ingebakken. Het gaat nu alleen in sommige opzichten wat harder. We kunnen immers ook weer snel wennen aan de nieuwe bedragen. Momenteel vergeet ik nog telkens wat er na een miljard komt, maar over een jaar weet iedereen dat feilloos.
Miljoen, Miljard, Biljoen, Biljard, Triljoen, Triljard,
De verwarring is er vaak met Amerikaanse bedragen. Die lopen van
Million, Billion, Trillion, Quadrillion, Quintillion
Zolang we met zijn alleen het vertrouwen in het totale systeem niet verliezen, maakt het niet uit of we het hebben over een miljoen, een miljard etc. Niet veel mensen zullen er iets op tegen hebben om een miljoen per maand te verdienen. Als we maar niet het totale vertrouwen verliezen, dan kunnen we dat gewoon nog gaan meemaken. Het zijn dan Italiaanse of Turkse toestanden, of tegenwoordig beter gezegd Zimbabwaanse toestanden, maar als het maar gecontroleerd gaat, dan kan alles blijven functioneren. Het is alleen niet zo verstandig om structureel spaargeld in dezelfde munt te hebben in een systeem van geldontwaarding. Dat is ook een belangrijke reden waarom ik de goudrekening zo aanbeveel.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *