LADEN

Typ om te zoeken

Leef van het dividend

Laatste Nieuws

Leef van het dividend

Beleggers leven veel te veel volgens de waan van de dag.
Van het dividend leven is voor veel beleggers iets onwerkelijks en dat komt omdat ze alleen naar vandaag kijken.
Stel even, u koopt een aandeel als KPN  voor 4 euro per aandeel (gevaarlijk omdat die nogal in koers gezakt is, maar ik wil even een punt maken)
KPN kent een dividend rendement van 8%.
Als KPN in staat is om tenminste 8% netto winst te blijven maken in een jaar, en dat doen ze tot nu toe nog altijd, dan blijven ze in staat om die 8% rendement te kunnen leveren.
Stel even dat u dat aandeel 10 jaar in bezig heeft en KPN staat na 10 jaar nog altijd op 4 euro per aandeel. Het aandeel is dan in feite gratis voor u geworden.
Alle rendement er uit is pure winst. Dit kunt ook doen met RDS en andere aandelen die structureel dividend uitkeren. Echter moet u wel goed kijken naar het dividend rendement. Bij RDS is dat slechts 2%. U bent dan pas uit de kosten na een jaar of veertig… Dat is misschien een horizon die u wat te ver lijkt, maar Warren Buffett heeft dat wel zo gedaan. Hij bleek gelijk te hebben. Hij koos bewust ijzersterke bedrijven als Coca Cola en P&G. Jaar in jaar uit een dividend, maar bovenal ook een stijgende koers. Die 2% van ooit, die is door splitsingen van het aandeel en koerswinsten omdat het een krachtig bedrijf betreft, nu voor Warren Buffett in sommige gevallen al een jaarlijks dividend rendement van 50%. Dat is dan wel gemeten vanaf het koopmoment en de prijs per aandeel van toen.
Waarom werken we niet zo?
Heel simpel, we hebben geen tien jaar geduld, laat staan 40 jaar.
Bijzonder jammer, want we doen onszelf daarmee geen plezier.

Een service die het al wel begrepen heeft vindt u hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *