LADEN

Typ om te zoeken

Een houdbare optiestrategie

Opties Uncategorized

Een houdbare optiestrategie

Het steeds weer schrijven van Calls…
In de BeursAccent nieuwsbrief is vorig jaar een proef gedaan met een optiemethode. Er werd een enkel aandeel uitgekozen en besloten werd ter waarde van 50.000 dollar aan aandelen daarvan te kopen.
Er werden direct een nog een maand lopende Call opties op geschreven. Het verging de positie ongeveer zo:
Na een maand waren de aandelen nog in bezit én was er nog de verkregen premie en kon nog weer geschreven gaan worden. Wederom kon de maand erna weer geconstateerd worden dat de aandelen nog in bezit waren EN er daarbij genoeg cash vanuit de verkregen premie ontvangen was om er 100 aandelen bij te kunnen kopen. Er werden dus wederom opties geschreven, maar nu dus één extra.
De maand daarna moesten de aandelen geleverd worden.
Er was toen een enorme berg cash en er kon gekeken worden of we met dezelfde aandelen door wilden gaan, of dat we een nieuwe onderliggende waarde zouden kiezen.
Het werd een nieuw aandeel.
We kochten weer aandelen en schreven er out of the money Call opties op.
Het geluk was even over. De aandelen daalden meer dan de premie die maand opleverde. De maand daarna konden we wel opties schrijven, maar voor het eerst hadden die opties een uitoefenprijs onder de aankoopprijs.
We hadden de eerste maand in die zin geluk, dat de aandelen niet onder de aankoopkoers opgevraagd werden. De premie was weer binnen, maar de aandelenkoers was nog iets verder weg gezakt. We konden nu wel weer 100 aandelen meer kopen en daarna dus weer één Call optie meer schrijven.
De maand daarna moesten we helaas onder de aankoopkoers leveren. Er was dus weer 100% cash, maar was vrijwel terug op de aanvangswaarde van 50.000 euro. Een half jaar gespeeld, amper winst.
Wederom namen we een positie in aandelen en begon het spel opnieuw. Na een half jaar was er uiteindelijk grofweg 10% winst en dat bracht de totale winst op de 50.000 euro op grofweg 11%. Niet slecht in een jaar, maar ook geen klapper van jewelste.
Ik heb er geen vervolg aan gegeven. De methode werkt op zich wel, maar ik had er geen lol in. De methode is verder te ontwikkelen, door ook het schrijven en kopen van put opties, maar zoals gezegd, ik had er geen lol meer in. Het werkt echter wel. Die overtuiging heb ik wel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *