LADEN

Typ om te zoeken

Laat je geld voor je werken

Laatste Nieuws

Laat je geld voor je werken

De rijken der aarde zijn bekend met het concept. In vroeger tijden liet een roverhoofdman zich tot eigenaar van het land uitroepen en voortaan moesten de daar op levende boeren, die geen wapens en leger hadden om zich tegen deze bullebak te beschermen, een deel van hun oogst aan de roverhoofdman afstaan.
Dit werden later onze adel en de grootste bullekbakken en machtigste rovers werden gekroond tot koning en keizer. Nog altijd leven de Koninklijke hoofden van hun geld en het geld dat ze aftroggelen van hun onderdanen.
Die boer had weinig kans om zijn geld voor zich te laten werken. Hij moest zelf keihard blijven werken om zichzelf en zijn bullebak heer in het onderhoud te voorzien.

Het concept van je geld voor je laten werken werkt dan ook niet voor iedereen.

In feite zou het ook anders moeten. Liever zie ik zoiets als: “Laat je investering voor je werken.” Dat is al veel vriendelijker. Immers houdt het in dat je zelf ook iets ingebracht hebt, namelijk een investering.

Geld moet rollen. Dat is een spreekwoord, maar het is waar. Als we allemaal alleen maar geld op de spaarrekening zouden zetten, dan zou de economie behoorlijk verzwakken. Juist als geld rondgaat kan iedereen van al dat geld profiteren. Spaargeld is in wezen funest voor de economie. Nu is er spaargeld en spaargeld… Als u geld bij de bank brengt, dan zal de bank, in een normale situatie en economie, met dat geld aan het werk gaan. Ze namen de laatste jaren zelfs extreme risico’s met uw spaargeld waarvan u dacht dat het veilig bij de bank was.
Spaargeld in een sok onder uw matras is pas echt dood geld. Spaargeld in goud en zilver is dat in feite ook… Ik ben zelf dus wat dat betreft voor de totale economie ook niet goed bezig.

Geld om te investeren is veel beter.

Als je je geld laat werken door het te investeren is dat goed voor de economie. Dat Warren Buffett dus zo tegen goud zegt te zijn is goed verklaarbaar. Hij weet als geen ander dat geld gebruikt moet worden om te creëren. Zonder dat is het niets.
Waarom heb ik dan toch goud en zilver?
– Ik denk dat het goed is om naast je investeringen (die ik ook heb en wel minstens net zoveel als goud en zilver) ook wat spaargeld te hebben. In mijn geval heb ik spaargeld in goud en zilver omdat ik dit niet wilde verkopen. Ik nam vorig jaar bewust een drietal hypotheken en een lening om goud en vooral zilver te kunnen aanhouden. Het doel is in mijn geval om op een later moment dat zilver te verkopen en daarmee de hypotheken en de lening af te lossen.
Het hebben van schulden is tot op heden in Nederland fiscaal interessant. Ik heb dus maximaal gebruik gemaakt van fiscale mogelijkheden. Ik ben geen voorstander van hypotheken en ik los één van de drie hypotheken ook al bewust versneld af. Ik heb echter wel een plan. Ik hou daarbij rekening met de omgeving waarin ik me bevind. Helaas is het zo dat het in Nederland nog altijd fiscaal interessant is om schulden te hebben. Ik ben dan niet te beroerd om daar dan ook wel maximaal van te profiteren. Ik ben echter in staat om vandaag nog de schulden af te lossen. Dat is dan ook wel weer een realiteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *