LADEN

Typ om te zoeken

CEO fraude, maar dan anders

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

CEO fraude, maar dan anders

Grote multinationals worden opgelicht door iemand die slim inspeelt op de omvang van de onderneming.
De oplichters misbruiken hiervoor het E-mail adres van de CEO.
Een medewerker van de administratie van een lokaal onderdeel krijgt een mailtje van de hoogste CEO. In dat mailtje een opdracht om een fors bedrag over te maken. Voor verificatie kan een advocatenkantoor gebeld worden.
Dit zogenaamde advocatenkantoor zit in het complot.
De afstand tussen de lokale administrateur en de CEO van de multinational is zo groot, dat deze geen contact durft op te nemen met het hoofdkantoor.
Bij twee bedrijven is de fraude al gelukt. Bij de derde werd er na de overboeking direct aangifte gedaan en wist justitie 3 miljoen terug te vinden op een bankrekening in België. Deze rekening stond op naam van een Fransman.

internetfraude
Opvallend is wat mij betreft dat justitie wel in beweging komt als grote bedrijven relatief (gemeten naar hun omvang) kleine bedragen kwijtraken, maar dat ze niets doen bij relatief grote bedragen als het een kleine onderneming of een particulier betreft.
Bent u bang dat u slachtoffer bent van fraude, kijk dan of de Fraudehelpdesk u kan helpen. Ze waren in staat de derde onderneming die aangifte deed te helpen.
https://www.fraudehelpdesk.nl/

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *