LADEN

Typ om te zoeken

Is er toekomst voor Griekenland?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is er toekomst voor Griekenland?

De eisen aan Griekenland zijn hard. De belastingen gaan omhoog en alles moet geprivatiseerd worden. Is dat de beste oplossing voor Griekenland?
Het antwoord is neen. Het is niet de beste oplossing voor Griekenland. Het is een politiek besluit geweest waarbij andere belangen zwaarder wogen dan de leefbaarheid in Griekenland.
Europa moet bijeen blijven, Duitsland moest haar vuist tonen, Portugal moest ontmoedigd worden om dezelfde route te gaan lopen.
Ondertussen is de soevereiniteit van Griekenland vrijwel weggenomen. Heel de procedure is dus een prima manier gebleken om beetje bij beetje toch tot een federaal Europa uit te komen. Je brengt staat na staat in crisis en je dwingt ze hun nationale bevoegdheden af te geven in ruil voor… In ruil voor wat eigenlijk?

armoede in griekenland
Griekenland krijgt geen geld. Het meeste geld gaat via een u beweging terug naar de geldschieters. Het is in feite afbetalen van eerdere leningen. Daarbij krijgen de banken wat geld. Politici geven hier dus banken geld, en die die banken geven vervolgens aan politici goedbetaalde baantjes. Kijk maar naar Nederland, waar we dat ook doen…
Ben ik de enige die het waanzin vind wat er hier gaande is? Neen, gelukkig niet. Er zijn zelfs Nobelprijswinnaars die het nut van deze stappen niet kunnen ontdekken.
Joseph Stiglitz en Paul Krugman lieten zich al ongekend hard uit tegen wat er nu besloten is.
Het brengt Griekenland geen stap verder en heeft slechts de noord zuid as verder uit elkaar gedreven.
En beleggers, die zijn nog altijd positief en zetten de beurs hoger. Zo naïef, het is bijna schattig zo volgzaam zijn de beurzen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *