LADEN

Typ om te zoeken

Aflossingsvrije hypotheek

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Aflossingsvrije hypotheek

rente, aflossen, investeren

De aflossingsvrije hypotheek was een briljant idee van de banken waardoor hun winsten en de huizenprijzen in Nederland werkelijk ontploft zijn. Door geen aflossing mee te nemen in de maandelijkse lasten was een hoger leenbedrag mogelijk waardoor heel veel mensen toch konden gaan kopen en huizenprijzen als gevolg van de toegenomen vraag omhoog schoten.
Vaak werd de hypotheek gekoppeld aan een verzekering en gelukkig was de banksector zo slim om daar één grote fraude van te maken.
Prima geregeld.
De consument mag het nu gaan oplossen, want die afgesloten spaarverzekering had de hypotheek moeten aflossen. Door de gigantische fraude van de banken op dat vlak is daar niet veel van terecht gekomen. De consument heeft dus een hypotheek en veel te weinig spaargeld om deze hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen.

Hoe nu verder?
De beste oplossing is om nu alsnog af te gaan lossen. Dat is op dit moment de beste oplossing voor de banken. Ik raad dat echter met de huidige lage rente maar niet zo maar voor consumenten aan.
Immers is de rente op het geleende bedrag heel laag en als je slim bent, dan ga je via http://www.p2pfinance.nl je geld dat je voor de aflossing beschikbaar hebt, eerst inzetten om er rendement mee te halen. In mijn ogen slimmer dan aflossen, want dan is die investering in p2p je verzekering die je bij het aflopen van de hypotheek gaat inzetten om de hypotheek af te lossen.

Er is nog een voordeel bij deze weg. Immers blijft dan voor de banken en politiek het probleem heel groot. De banken gaan dan bezorgd worden en misschien gaat dat dan een iets betere regeling opleveren. De banken hebben immers het probleem veroorzaakt, maar op geen enkele wijze hebben ze daar tot op heden zelf verantwoordelijkheid voor genomen.
Alles wat er is gedaan aan reparatie acties is gedaan onder druk … enorme druk, van de politiek en consumentenorganisaties en actiegroepen.
U moet dus niet iets gaan doen om de banken te helpen. U moet iets doen om uzelf te helpen. Mijn suggestie is dus om beschikbaar geld hier te investeren in consumentenkrediet en daar rendement mee te maken. Pas bij afloop van de hypotheek gaat u ineens met de oplossing komen in de vorm van aflossing. Niet eerder zolang de rente zo laag is!

http://www.p2pfinance.nl

Tags

13 Reacties

 1. Anke Baks 29 januari 2020

  – Eind vorig jaar werd ik als erfgenaam geconfronteerd met de hypotheek op de woning van mijn overleden neef en een stukje aflossing
  vanuit de leven/beleggingshypotheek. Er waren 2 kapitalen in deze polis, waarvan de ene niet tot uitkering van. Dit was het
  beleggingsdeel dat lager had uitgepakt dan het levenkapitaaltje. Resultaat: Van circa 58.000 euro kwam slechts 28.000 tot uitkering.
  Kennelijk ging het om een woekerpolis. M’n neef had er nooit over aan de bel getrokken.

  – Recent nog eens uitgerekend: een lagere hypotheekrente (door betalen boeterente voor einde rentevaste periode) levert per maand
  veel meer op dan een aflossing.

  Beantwoorden
 2. Resoort 29 januari 2020

  Ik heb ook een aflossingsvrije hypotheej met een gedeelte dat word opgebouw tot aflossing totale hypotheek 85000 euro maar aan levens verzekering bouwt die misschien 6000p euro op maar kom ik dus 25000 euro tekort bank had bij afsluiten gezegd dat die levenverzekering het totale bedrag zou halen di is een woekerpolis wat kan ik doen

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 29 januari 2020

   Wat ik al aangaf in mijn artikel. Sparen of aflossen… Mijn voorkeur heeft sparen en dan pas bij afloop aflossen vanuit dat gespaarde bedrag. Sparen dan via de opzet zoals beschreven op http://www.p2pfinance.nl
   U kan dan zelf uw te nemen risico invullen.

 3. Annette 29 januari 2020

  En wat als er geen spaargeld is.
  Groetjes Annette

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 29 januari 2020

   Dan zijn er nog enkele opties:
   – Hopen op een voortzetting onder annuïteiten zodra hypotheek afgelopen is en bij problemen daarmee je beroepen op de zorgplicht van de bank ivm woekerpolis dossier.
   – Nu gaan sparen.
   – Huis verkopen en elders huren of goedkoper kopen.

 4. Gerard 29 januari 2020

  Hahaha…wat een kul verhaal… De bank in kwaad daglicht zetten om.je eigen pyramide spel te promoten.. 43 miljoen geïnvesteerd in een site die je nog geen 5 cent zou toevertrouwen

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 30 januari 2020

   Hoi Gerard, iedereen mag een eigen mening hebben, maar zou je willen toelichten waarom je de site nog geen 5 cent zou toevertrouwen? Daar kunnen we allemaal wijzer van worden.

  2. Daan 30 januari 2020

   P2P lenen wordt hier verkocht.
   Dan leen je jouw geld aan particulieren die het blijkbaar zó moeilijk hebben dat ze een heel hoge rente willen/moeten betalen. Google anders even.
   Het is zeer risicovol om hier je geld in te steken.
   De site die hier gepromoot wordt bemiddelt bij deze risicovolle transacties. En verdient daar dus aan.
   Mensen, trap hier niet in!
   Een site van 5 cent … dat vind ik nog te vriendelijk verwoord.

   1. Tom Lassing 30 januari 2020

    Hallo Daan,
    Heb je dat helemaal zelf uitgedokterd, of zag je het gewoon hier op de site staan: http://www.p2pfinance.nl/wie-zijn-wij.html
    Wat is het probleem met deze site?
    Heb je al eens gekeken welke alternatieven er in Litouwen zijn?
    Als die mensen in Litouwen een goedkoper alternatief zouden hebben, denk je dan niet dat ze dat zouden gebruiken?
    Ja, ik krijg voor iedere nieuwe klant die ik aanbreng 5 euro en 1% over het in het eerste jaar ingelegde vermogen. Iedere klant heeft precies die mogelijkheid. Dat is hun legale manier om klanten te werven. Ik had ook betaald kunnen laten adverteren in mijn nieuwsbrief en op mijn site, maar dan verdien of ik te veel, of het bedrijf is te goedkoop uit. Nu is tenminste heel helder dat ik niet meer zal verdienen als dat ik aan klanten aangebracht heb. Zo werkt de vrije markt. Is reclame plaatsen dan wel goed in jouw ogen? Of is vrije handel zo slecht dat het verboden moet worden? In dat geval moet je bij de AFM gaan werken. Die zoeken zulke mensen.
    Mijn eigen site is geen gladde site die er prachtig uit ziet. Vind ik niet nodig. Het gaat mij immers om de inhoud. Dat jij je door het uiterlijk laat leiden is naar mijn idee geen goede zaak. In feite zeg je daarmee dat je het alleen perfect zou vinden als de verpakking maar heel erg mooi is. Ik zie dat echt anders. Je kan bij Neo Finance de leningen 100% afdekken. Het risico kan dus naar nul als je dat zou willen.

 5. Han 29 januari 2020

  Je kunt ook je aflossingsvrije hypotheek verlengen c.q. opnieuw afsluiten bij een (of uw eigen) bank, verzekeraar of pensioenfonds, mits u voorheen een aflossingsvrije hypotheek al had, de waarde van de woning ruim boven de hoogte van de hypotheek ligt en het huidige en toekomstige inkomen genoeg is om de lasten te (kunnen blijven) betalen.

  Beantwoorden
 6. Angela Bosman 30 januari 2020

  Wij hebben onze hypotheek over gesloten en de boeterente voor lief genomen. Wij hadden eerst een beleggingshypotheek, dat was ons eerste verkeerde advies van de bank, daarna omgezet in een aflossingvrije hypotheek en een stuk spaarhypotheek met een mega dure risicoverzekering voor 5,5% rente voor 20 jaar vast, tweede verkeerde advies van de bank. Een paar maanden geleden het roer omgegooid, de hele hypotheek opgezegd en van het spaargedeelte de boeterente betaald. Onze hypotheek liep nog 8 jaar, na die acht jaar is waarschijnlijk de rente lager en zouden wij uiteindelijk niet het kapitaal behaald hebben dat gegarandeerd zou zijn. Dus 2vliegen in een klap. Nieuwe hypotheek afgesloten één deel aflossingvrije en één deel annuïteiten voor een mega lage rente. Gevolg is dat wij per maand zo’n €800 euro minder gaan betalen. Renteaftrek is wel minder, maar dat is toch niet gegarandeerd. En van die €800 kunnen we leuke dingen doen en daarbij nog vrijwillig extra aflossen op het aflossingvrije deel. Nu moet ik wel zeggen dat ons huis niet onder water stonde met de huidige huizenprijzen en daardoor een hele gunstige rente konden krijgen. Ik ben er helemaal blij mee!

  Beantwoorden
 7. Jan 30 januari 2020

  Spaarhypotheek wss een goed produkt; sparen tot 100 %aflossing zonder probleem heb ik ervaren
  beleggingshyp. of combi is het probleem met teveel onzekerheid, niet zo slim om daaraan de voorkeur te geven

  Beantwoorden
 8. Frank 31 januari 2020

  Er is werkelijk geen enkele onafhankelijke adviseur of vermogensplanner die deze werkwijze zou adviseren. Slecht idee dit.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *