LADEN

Typ om te zoeken

Het verschil tussen dictatuur en democratie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het verschil tussen dictatuur en democratie

democratie, dictatuur

In de Elsevier stond vorige week een stuk van columnist die aangaf dat de afzettingsprocedure een oplichting van de Democraten was. Een stuk vol met de gesprekspunten van de Republikeinen.
Een schande dat een blad als Elsevier zoiets plaatst.
Waar het op neer komt, is dat rechts Amerika vergeten is wat het verschil tussen een democratie en een dictatuur is.
Toen Obama president was, waren de Republikeinen enorm effectief in hun oppositie.
Als je terecht van mening bent dat Obama in acht jaar weinig voor elkaar gekregen heeft, dan is dat door de effectieve Republikeinse oppositie.
Geen Republikein die daar een probleem mee heeft en had.
Maar nu is Trump president en Trump heeft nogal wat vlekjes. Vlekjes die de Democratische oppositie keihard en heel effectief heeft weten benutten om Trump te bestrijden en hem weinig voor elkaar te laten krijgen, net zoals de Republikeinen dat met Obama deden.
Maar nu is er een verschil.
Nu huilen de Republikeinen krokodillentranen, want het is niet eerlijk van de Democraten.
Trump had immers geen ervaring, Trump is een ondernemer geen politicus, Trump is niet schuldig, maar zijn criminele medewerkers zijn de schuldigen, Trump kent de wet niet, Trump wordt tegengewerkt door Deep State en die is ineens links… (Voor het eerst in de geschiedenis) Allemaal oneigenlijke argumenten om kritiek op Trump maar onzin te vinden.
Het punt is, in een democratie is er oppositie. Die oppositie moet de regering van het land eerlijk houden.
Het feit dat je een belastingontduiker en criminele ondernemer president maakt is een zwak teken van de democratie.
In feite zijn de kiezers en de Democraten heel slecht bezig geweest, want Trump had al nooit verkozen mogen worden vanwege zijn belastingperikelen, maar had vanwege de vele schandalen en leugens al veel eerder aangepakt moeten worden. Dat was een enorme fout van de Democraten.
Trump en de Republikeinen wonnen echter in 2016 zo overtuigend de verkiezingen, dat de democraten door een minderheid in het Congres en het Huis aanvankelijk relatief weinig in de melk te brokkelen hadden. Bij een goede president geen probleem, maar bij een president die zich inlaat met Russen en criminelen is dat een enorm probleem. Die eerste twee jaar had Trump enorm effectief moeten zijn, maar hij kreeg ondanks een totale meerderheid in beide huizen niets voor elkaar!
Binnen een dictatuur is geen kritiek op de leider mogelijk. Ga eens voor jezelf na als je Trump fan bent, waarom je zo’n probleem met de democratie hebt… Immers, bij democratie hoort oppositie en je moet dus eigenlijk blij zijn met de afzettingsprocedure. Dát is immers democratie in werking!
Wat de uitkomst ook wordt, het feit dat het mogelijk is, is een goede zaak. Het punt is namelijk, de oppositie heeft een punt. Waarom Trump fans dat zo erg vinden, dát is wat mij betreft reden tot zorg.

Tags

10 Reacties

 1. Eppo 29 januari 2020

  Je bent al weer vergeten hoe de Democratische Partij ook zulke smeerkezen zijn als de Republikeinen . Uit de mails bleek dat de partij systematisch de campagne van Bernie Sanders had geprobeerd te dwarsbomen omdat ze de kandidatuur van Clinton steunde.
  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/waarom-julian-assange-echt-wil-hillary-clinton-nieuwe-president-wordt .
  dat heet boter op je hoofd hebben ,”Donald Trump zou misschien nog wel een betere president zijn dan Hillary Clinton,” stelt Björn Soenens bij de NPO Radio 1 Sportzomer. Soenens is hoofdredacteur van Het Journaal in Belgie én Amerika-watcher voor de VRT.
  Maar sympathie voor de Democratische Partij moet niet de blik vertroebelen.

  Trump is werkelijk de beste President van de V.S. allertijden

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 29 januari 2020

   Eppo, het ging hier niet om Democraten, Het ging hier om Trump. Die liet zich sinds begin jaren negentig in met Russisch maffiageld en hij dient vooral de Russische belangen. Het gaat ook niet om Hillary. Die boot is al lang vertrokken. Get over it.

 2. bert raadhuis 29 januari 2020

  “Het feit dat je een belastingontduiker en criminele ondernemer president maakt is een zwak teken van de democratie.”
  Maar is dat niet in [bijna] élk westers land zo?
  “een president die zich inlaat met Russen en criminelen”
  Wat mankeert er dan aan de Russen? Zijn die crimineler dan de VS?

  Vermoedelijk overleggen presidenten van VS, Rusland (en ja ook van) Noord Korea, … achter de schermen met elkaar.

  Bij de video: The U.S. Has Overthrown Governments for 100 Years: A Compelling and Provocative History
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=168&v=CIBlrwqN3VM (38 min.)
  reageert iemand (8alot4t):
  “…and there is no longer even a flicker of conscience today as even criminals are elected as President despite the fact that he has been in bed with Russian oligarchs, and is a psychopathic liar by nature.”
  En een ander (Carolina Wren):
  “Isn’t’ this missing the point? Sure the CiA’s exploits as a sort of sanctioned criminal world are exciting and like those of Cheney and Rumsfeld while they may have been nefarious they were still ‘for us’. That represents the greatest failure of American democracy. What our country does in our name is the surest expression of what and who we are as a nation. The criminal nature of our nation ‘abroad’ is the direct expression of the criminal nature of the Americans nation – period. Parse the details all you want, ‘our son of a bitch’ is us and sooner or later we will own that.”

  Beantwoorden
 3. at de Jong 29 januari 2020

  Tom ik weet jouw email niet en vandaar dat ik het volgende onder je aandacht breng: Het aanvragen van het gratis japanese candles werkt niet. Als ik het codewoord intik in het vak daarvoor krijg ik het bericht ‘no file found’.
  Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn waardering uit te spreken over de beursbox.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 29 januari 2020

   Ik ga er naar kijken. Dank voor het doorgeven!

  2. Tom Lassing 29 januari 2020

   http://www.japansecandles.nl en de aanvraag van het rapport werkt bij mij wel! Misschien dat de server even te druk was…

 4. Joost Visser 29 januari 2020

  Tom, zet die Odramabril af en ga niet af op de leugenachtige msm.

  Beantwoorden
 5. Gerits Fernand 29 januari 2020

  Fernand G.
  Tom, proficiat voor je nieuwsbrief. Ik lees hem graag maar ik heb toch de indruk dat je af en toe partijdig bent. Als je de waarheid over iets of iemand wil weten moet je in de eerste plaats neutraal kunnen zijn.

  Beantwoorden
  1. Jos 29 januari 2020

   helemaal mee eens

  2. Tom Lassing 30 januari 2020

   Hallo Fernand,
   Ik ga even helder zijn…
   Niemand is onpartijdig. Net doen alsof is de zaak simpelweg bedriegen. Ik schrijf het zoals ik denk dat het is. Daar kan je het oneens mee zijn, maar dat maakt mijn mening of visie niet onjuist. Ik denk dat mensen veel meer duidelijk stelling zouden moeten innemen. Zeg gewoon eerlijk hoe je er over denkt en fake geen onpartijdigheid die niet bestaat en ook geen enkel doel dient.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *