LADEN

Typ om te zoeken

70% daling is geen unicum

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

70% daling is geen unicum

Bijna niemand kan het zich voorstellen, maar de luchtbel in de obligatie markt en de zich nu opblazende luchtbel in de aandelenmarkten kan er de oorzaak van zijn dat er een crash van wel 70% aan zit te komen.
De vraag is alleen een 70% crash vanaf welk moment.

De AEX staat nu grofweg op 500 en de Bel20 op 3750 punten. Op dit moment zijn we met zijn allen nog flink aan het blazen om de luchtbel groter en groter te maken.
Haalt de AEX de 700 nog en de Bel20 de 5000? Dan mis je als belegger nog een forse stijging als je nu al in de schuilkelder plaatsneemt.
Maar zoals het er nu op lijkt, is die 70% correctie onvermijdelijk.
En reken er maar op dat u daar dan vol in mee gaat en u nu nog vol in de markt zit!
De dalingen van 2000 en 2008 hebben geleerd dat bijna niemand die in de opwaartse beweging mee ging op tijd de biezen pakt als de daling komt. Sterker nog, de meeste deelnemers gingen pas echt vol long in de aandelen op enkele weken voor de uiteindelijke top! De gekte is dan compleet en men leent geld om mee te kunnen doen aan die gekte.
Het was uiteindelijk zelfs zo dat Warren Buffett in 2005 als winnaar werd gezien omdat hij juist NIET meedeed in de opwaartse beweging, maar daardoor ook geen last had van de zware correctie die na de stijging kwam. Wie dus nu winst pakt en dat geld uit de beurs houdt, die kan over een jaar of 5 wel eens als de slimme belegger gezien worden… Maar dan moet je eerst door misschien wel drie jaar van hoon heen. Deze opwaartse beweging kan immers nog wel even aanhouden. Er wordt veel geld bijgedrukt en zolang we vertrouwen houden in dat geld, kan het extra geld de beurzen fors opstuwen.
Tot het moment dat de kopers op zijn en de angst toeslaat. Dan gaat 99% van de beleggers mee in de daling en gaan enorme vermogens verloren… Of dacht u dat het dit keer anders zou zijn?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *