LADEN

Typ om te zoeken

Witwassen via ING en andere banken

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Witwassen via ING en andere banken

Als u Nederlander bent en in Nederland woont, dan gaat van iedere transactie van u die groter is dan 3.000 euro een signaal naar een instantie in Zoetermeer. In andere Europese landen geldt zo’n zelfde soort regeling.
Uw transactie wordt daar gecontroleerd.
Privacy?
Neen, daar doen we hier niet aan.
Dit alles om witwassen tegen te gaan en terrorisme te bestrijden.

 • Heeft het wat opgeleverd? Neen, helemaal niets. Slechts een enkele inwoner heeft een serieus hoog zwart inkomen dat ze hiermee gevonden zouden kunnen worden. Die enkeling kent de regeling en zal dus onder de 3.000 euro per maand blijven.

Maar het onderzoek wordt gedaan omdat onze overheid ONS niet vertrouwd. Ze vertrouwt tegelijkertijd onze banken wel. Die worden dan ook gebruikt als doorgeefluik.
Nu is het bijna lachwekkend als het niet zo ernstig was, maar het zijn juist de banken en de overheids geheime diensten die op een gigantische schaal witwassen mogelijk maken. Grote internationale banken wassen al dan niet met medewerking of medeweten van geheime diensten miljarden wit.
Niet via bedragen van tussen 3.000 per maand tot 250.000 euro, maar bedragen in de (honderden) miljoenen tegelijk.
ING bijvoorbeeld heeft honderden miljoenen aan zwart geld uit Rusland witgewassen via een dochterbank in Polen.
Daar is heel veel geld mee verdiend. Ook de lieverdjes HSBC, ING, Deutsche Bank, JP Morgan en Barclays kwamen bij onderzoek van enkele journalisten op basis van de (gelekte) documenten in beeld.
Heel die meldingen die in ieder Europees land gedaan moeten worden bij transacties boven de 3.000 euro per maand, is een wassen neus gebleken.

Ondertussen is de winst van de betrokken banken enorm en dat is dus met criminele activiteiten verdiend. In feite zouden de CEO’s van die banken stuk voor stuk opgepakt moeten worden en naar de gevangenis afgevoerd. Dat staat u te gebeuren als u 3.000 euro gaat witwassen. De CEO’s weten of zouden moeten weten wat er binnen hun bank gaande is. Ze verdienen miljoenen per jaar om dat te weten. Blijkbaar doen ze hun werk niet goed en is het van de zotte dat je slecht functionerende CEO’s voor miljoenen op de loonrol hebt staan.
In theorie moet je ze ontslaan, berechten, opsluiten EN … hun jarenlang ontvangen bonus terugeisen.

Wat gaat er in de praktijk gebeuren?

Tags

2 Reacties

 1. Yrrah 21 september 2020

  Is met dit verhaal maar wéér eens bewezen. Er zijn twee soorten banken: Boeven en
  Criminelen

  Dit is zo lucratief dat dit nooit en te nimmer zal ophouden

  Beantwoorden
 2. Gerard Pekaar 21 september 2020

  Tom ik weet niet beter dan transacties giraal boven de 3000 euro worden gemeld of mogen contant niet geaccepteerd worden , maar jij hebt het over 3000 euro in de maand klopt dit wel ?

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *