LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoedmarkt uiteengezet

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoedmarkt uiteengezet

Er is niet één vastgoedmarkt, er zijn er meerdere. Het is goed je dat als belegger te realiseren.
Zo is er de woningmarkt voor koopwoningen en voor huurwoningen. Die huurmarkt is dan weer verdeeld over twee deelmarkten waarbij de vrije huursector voor beleggers de belangrijkste is.
Daarnaast is er de zakelijk/commerciële sector. Winkelpanden bijvoorbeeld. Maar ook winkelcentra.
De kantorenmarkt is ook nog aanwezig. Verder is er industrieel vastgoed. Dit is niet echt een markt voor (particuliere) beleggers.
Als je dus zegt dat de vastgoedmarkt goed of slecht draait, dan moet je wel goed aangeven over welke vastgoedmarkt je het hebt.
Koopwoningen doen het nu heel goed. Huurwoningen echter wat minder omdat de prijs zo hoog ligt om een pand te kopen, dat het rendement op de huur een probleem kan worden als er sprake is van veel onderhoud of enige leegstand.
De kantorenmarkt is nu slecht. Veel thuiswerken is slecht voor de vooruitzichten, want niemand die nu weet hoe die markt zich na Corona gaat ontwikkelen. Een slechte verwachting kan zich gaan uitten in een dalende prijs en dát kan dan weer een kans gaan vormen. Je moet dus ook kijken of slechte verwachtingen al in de prijs zijn meegenomen.
Winkelpanden zijn nu dramatisch. De leegstand was al hoog en die zal door de Corona maatregelen alleen maar toenemen.
Ga je actief worden in de vastgoedmarkt, dan is dit het moment voor heel gerichte acties. De brede markt is nu namelijk niet erg interessant.
Er zijn ook nu nog prachtige kansen. Die markt is daar groot genoeg voor. De vraag is of je die prachtige kansen als nieuwkomer wel gaat herkennen. Immers, waarom zouden de mensen met verstand van zaken die kansen dan missen?

Dat gezegd hebbende… Ik was stront eigenwijs in Detroit en vooralsnog heb ik enorm gelijk. De prijzen zijn flink omhoog in die stad. De huur was de snelst stijgende van heel de VS in 2019 en ik voorzie dat dit ook in 2020 zo gaat blijken te zijn.

Ik raad Matching Capital van harte aan. Klik hier

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *