LADEN

Typ om te zoeken

Triodos Bank gaat naar de beurs

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Triodos Bank gaat naar de beurs

Deze beursgang is vooral ingegeven omdat de certificaat houders van de bank hun stukken niet kunnen verkopen.

Bij Triodos kon je geen aandelen kopen, je kon alleen niet stemgerechtigde, niet beursgenoteerde certificaten kopen die recht gaven op een deel van de winst. De handel er in was uiteraard dun, want je kon alleen via en bij Triodos handelen.

Voor de Coronacrisis deden deze certificaten zo’n 80 euro per stuk.

Toen tijdens de Corona crisis te veel beleggers tegelijk van hun certificaten af wilden, staakte de bank de handel en inkoop van de certificaten. Als bezitter zat je toen vast.

Er zijn meerdere oplossingen gezocht, maar uiteindelijk bleef naar de beurs gaan over. Via die route kan dan via de beurs een handel in de certificaten gaan ontstaan.

Er is niet bekend wanneer de beursnotering gaat plaatsvinden. De laatste bekende handel is de stukken was op een koers rond de 27 euro.

De certificaathouders moeten nog wel toestemming geven. Blijkbaar hebben ze daar dan wel weer stemrecht op.

Wat is de ‘echte’ waarde van de certificaten?

Ik heb geen idee. Ik heb de cijfers van die bank niet. Puur de prijs per certificaat zegt niets over de reële waarde. Het is een stukje Triodos Bank. Je moet de stukjes optellen en dan afzetten tegen de waarde die de totale bank heeft, inclusief de wel stemgerechtigde aandelen. Ik heb die gegevens niet.

Triodos zelf berekend een Net Asset Value. Als je daar van uitgaat kan je wel bezien of een bepaalde koers interessant is. Op 27 euro ligt de koers er fors onder. Het is echter niet gezegd dat die koers ooit weer boven de Net Asset Value gaat komen. Het is slechts een waardebepaling die los staat van de koers.

Met de beursnotering hoopt Triodos dat de relatie met haar certificaathouders weer gaat ontdooien. De relatie is momenteel ver beneden het vriespunt.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *