LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 mei 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 mei 2024

 • Vandaag bespreek ik in het lunchwebinar een aandeel dat recent daalde van 82 terug naar nu 67. Is het feest over? Vorig jaar deed het aandeel nog 20. Het is dus ook echt wel een enorm feest geweest voor de aandeelhouders.
  Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
 • Gisteren werd er een Nederland kwartje uit 1891 geveild. Er zijn er maar twee van. De andere is in handen van De Nederlandsche Bank. Er werd ruim een miljoen euro voor gegeven. Iemand heeft heel veel geld te veel…
 • De ex van Bill Gates trekt zich terug uit de Gates Foundation. Jammer, want ik vertrouwde haar meer dan ik Bill Gates al dat geld toevertrouw…
 • De zout batterij voor huisgebruik zou er al over vijf jaar kunnen zijn. Dat is het bericht dat ik kreeg van één van de bedrijven die ik enkele maanden geleden interviewde over de energie transitie. Het voordeel van de zout batterij is dat deze niet gevaarlijk is, en gemaakt van materiaal dat niet zeldzaam of extreem duur is.
 • Fokker Next Gen gaat samen met airBaltic een waterstof vliegtuig ontwikkelen. Doel is om het in 2035 op de markt te hebben.
 • ING gaat de voorwaarden voor bepaalde rekeningen aanpassen zodat je niet langer heel lang rood kan staan op die rekeningen.
 • In Rusland is een stoelendans ontstaan omdat heel veel hoge functionarissen vervangen worden. Slechts een enkeling wordt opgepakt en in de gevangenis gesmeten. De meesten roteren naar een andere functie. Doel is om de mensen onder Putin niet te zelfverzekerd van steun van hun ondergeschikten te krijgen. Immers, te zelfverzekerd worden kan inhouden dat ze een staatsgreep zouden kunnen overwegen. In hun nieuwe functies kennen ze hun ondergeschikten nog niet. Vertrouwensbanden opbouwen kost tijd. Dat is dus gunstig voor Putin.
 • Russische autoverkopers zijn niet blij met de Chinese EV’s die het land hun binnenstromen. Die Chinese auto’s geven veel problemen en zijn door gebrek aan onderdelen en goede instructies amper te repareren.
 • Het aandeel Gamestop ging gisteren tijdens beursuren bijna 75% omhoog en nabeurs kwam daar 21% bij. De reden is dat degene die in het verleden zoveel teweeg bracht in dit aandeel weer actief is geworden. Het bedrijf werd in één dat miljarden meer waard. Shorters op het aandeel verloren in één dag één miljard dollar. De K/W is nu 1.500. Iets zegt me dat het waanzin is wat er hier gaande is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *