LADEN

Typ om te zoeken

50 euro te weinig

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

50 euro te weinig

Ik had afgelopen maand 934 euro aan rente moeten ontvangen op mijn NEO Finance account. Ik kreeg echter slechts 887 euro uitgekeerd. Ik kreeg dus een kleine 50 euro te weinig.
Nu wil dat niet zeggen dat ik die 50 euro nooit ga krijgen. De meeste mensen in Litouwen betalen namelijk uiteindelijk de lening die ze aangaan ook echt terug.
Ik koop echter regelmatig heel bewust slecht lopende leningen op, omdat ik daarop dan een korting krijg. Gaat zo’n lening dan alsnog betalen, dan is mijn rendement op zo’n lening veel hogere dan wat je regulier aan rente zou krijgen. Ik heb enkele leningen waarop ik letterlijk honderden procenten rendement maak.
Kleine leningen, maar ze zijn er wel.
Ik heb namelijk ook enkele leningen met meer dan 75% korting gekocht. Kansloze leningen leken dat, maar veel leners gingen uiteindelijk toch weer betalen.
Eén zo’n betalende lener maakt de aankoop van meerdere leningen goed.
Zo af en toe doe ik dus zo’n gokje, maar vaker koop ik leningen met tussen de 5% en 20% korting. Als die gaan betalen is het een leuk rendement terwijl de persoon in kwestie slechts de afgesproken rente blijft betalen.
Ik koop de lening van iemand die uiteindelijk van mening is dat een percentage van tussen de 80% en 95% van de hoofdsom beter is dan wachten en hopen op betere tijden.
Je kan immers met dat geld een nieuwe lening kopen van iemand die wel direct netjes gaat betalen. Dat kan meer waard zijn dan jaren wachten op een betaling, als die al ooit komt.

Ik maakte weer een video. Kijk hier.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *