LADEN

Typ om te zoeken

Royalty inkomen

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Royalty inkomen

Het is een aparte tak van sport, maar als u eenmaal in de positie bent dat u vanuit royalty’s inkomen krijgt, dan weet u dat slapend rijk worden dus blijkbaar wel bestaat.
Maar hoe gaat u royalty’s verkrijgen?

Het ‘geheim’ is dat bepaalde bedrijven ze verkrijgen uit bezittingen die ze ooit verkocht hebben. Bijvoorbeeld in de goudmijn industrie.
Als dan uit een bepaalde bezitting 1% royalty uit productie is overeengekomen, dan is dat interessant zodra de goudmijn productie gaat draaien. Immers heeft de royalty houder geen enkele kostenpost meer, maar dan is wel 1% van de productie voor de royalty houder.
Zolang de mijn in productie blijft, blijven de royalty inkomsten doorlopen. Het is een fantastische manier om inkomen te genereren en daar waar sommigen er toevallig tegenaan gelopen zijn, zijn er anderen die het doelbewust opgezet hebben.
Hun hele economische opzet is er op gericht om zo breed mogelijk royalty inkomsten te verkrijgen. Er zijn immers ook bedrijven die hun royalty inkomen graag willen verkopen omdat ze liever in één keer een groot bedrag hebben, in plaats van ieder jaar een beetje.

Hoe gaat het in de goudmarkt in zijn werk? Een junior goudzoekersbedrijf gaat op zoek naar een mooie claim en onderzoekt de bodem op aders. Het bedrijf heeft geen enkele interesse in het zelf naar boven halen van het aanwezige goud. Daarvoor moet een andere partij gevonden worden.
Zodra dus goud is aangetoond wordt er een bedrijf gezocht dat het goud gaat delven. Dat bedrijf mag de claim overnemen tegen een mooi overname bedrag EN een royalty op de toekomstige productie.
Met het direct ontvangen geld wordt een nieuwe claim gekocht en men hoopt nu dat de oude claim binnen enkele jaren een producerende mijn wordt en dat de royalty inkomsten een stroom aan extra geld gaan opbrengen.

Is het succes gegarandeerd?
Neen, helaas niet. Er moet door het bedrijf steeds weer risico genomen blijven worden om weer nieuwe royalty’s te verkrijgen. Ook kan een verwachte verkoop of royalty opbrengst tegenvallen omdat de mijn bijvoorbeeld vroeger dan verwacht sluit of vol water loopt.
Ook kan de top van de onderneming gaan graaien, waardoor er ook steeds minder voor beleggers overblijft.
Dat laatste is in feite de meest voorkomende reden dat het rendement voor beleggers steeds tegenvalt.
Het management geeft zichzelf enorme hoeveelheden opties en als gevolg daarvan zien aandeelhouders hun bezit verwateren. U kent het spelletje ongetwijfeld ook al.
Kortom, het idee is leuk, maar de echte succesnummers zijn helaas zeldzaam. Degenen die succesvol zijn, zijn schreeuwend duur.

Kijk hier naar het Royalty Rapport, geschreven in 2017

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *