LADEN

Typ om te zoeken

Nieuwe subprime leningcrisis

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuwe subprime leningcrisis

In 2008 gingen de ook koersen van automobiel bedrijven en van leningverstrekkers die bijvoorbeeld aan autokopers verkocht hadden zwaar onderuit. Dat terwijl de leningen op auto’s toen helemaal zo extreem niet waren. En daarnaast was er bijna altijd nog de auto die met de lening werd gekocht. De huizenmarkt was indertijd in crisis en niet zo zeer de automarkt.
Het duurde echter lang voor het koersherstel voor de autosector en autoleningen sector aandelen er was, maar toen het er ook was, toen is deze sector op haar beurt helemaal ‘los’ gegaan.
Maar liefst 35% van de na 2011 verstrekte autoleningen ging naar mensen die deze lening niet hadden moeten krijgen.
Mensen die in feite de auto en de lening daarop niet konden betalen.
En nu is er wel een probleem in de autosector. Nu is er wel sprake van een sector gerelateerde crisis. De autosector lifte mee op de berichten van de FED dat het prachtig met de economie ging.
De recente renteverhoging moet dan ook het bewijs zijn dat de Amerikaanse economie er ijzersterk voorstaat.
Amerikaanse consumenten wilden dat graag geloven.

car
Maar het feit is dat dit wonderlijke herstel kwam zonder extra banen. Zoiets is nog nooit voorgekomen, een economisch herstel zonder banenwinst.
Ook nu is dat niet voorgekomen, want dat herstel, dat bestond simpelweg niet.
De economie leek het goed te doen, omdat er extra dollars werden uitgegeven en het vertrouwen in de dollar behouden bleef. Ook heel opmerkelijk, maar het is wel waar. Triljoenen aan dollars werden er bij verzonnen en nog altijd heeft de dollar een forse waarde.
Als er al sprake is van een wonder, dan is vooral dit feit een wonder.
Maar een economisch herstel mogen we zoiets niet noemen en na enkele jaren van zogenaamd herstel is het ook eigenlijk wel zeker dat er een terugval komt. Als die nu komt, dan komt het hard aan.
Jack Hoogland onderkende de trend op tijd en gaat posities innemen. U kan zijn rapport hier bestellen!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *