LADEN

Typ om te zoeken

Hoe werkt Global Energy Newsletter (GEN)

Laatste Nieuws

Hoe werkt Global Energy Newsletter (GEN)

Ik krijg, vanwege de informatie die ik in de Beursbox nieuwsbrief geef, regelmatig vragen over de GEN service Vragen als: Wat maak ik voor rendementen als abonnee en hoe kiest de service eigenlijk haar posities?
Globaal ziet het er v.w.b. het innemen van posities als volgt uit:
– We gaan eerst voor de trend. We zetten namelijk slechts in op enkele trends die we vooraf besproken hebben.
– Vervolgens kijken we naar de toonaangevendheid binnen de sector. We gaan voor de bedrijven die invloed op de prijzen hebben.
– Daarna kijken we naar de waardering en verwachte groei. We gaan voor lage waarderingen en hoge structurele groei.
Welke rendementen zijn er in het eerste halfjaar van 2007?
Het antwoord op die vraag is lastig, en niet alleen omdat we pas op 9 maart weer flink zijn ingestapt, maar ook omdat we iedere maand met nieuwe posities zijn gekomen. Een 15% winst op een grondstoffenaandeel lijkt niet veel, maar is het wel als u zich realiseert dat dat aandeel pas op 13 augustus door de Insider werd gekocht en het nu 17 september is.
De rendementen over de trends en alleen over 2007 tot heden zijn nu grofweg als volgt:
Energie +5%
China + 50%
Grondstoffen + 100% (even de twee nieuwe Insider posities buiten beschouwing houdende)
Dividend afdekking – 10%  (er vond nog geen beurscrash van grote omvang plaats)
Edelmetalen afdekking   0%  (er vond nog geen valuta crisis plaats)
We hebben op twee aandelen de investering teruggehaald toen er >100% winst was. Eén van de twee overigens pas op 160% winst gedaan, zodat we slechts 33% van den aandelen hoefden te verkopen.
Verder nog wat kleine winstjes genomen. We hebben dit jaar nog geen verliezen genomen.
Niet alle posities staan nu op winst. En… Belangrijkst van alles, niet alle abonnees hebben dezelfde ervaring. Immers is iedereen vrij al dan niet posities in te nemen. Wie structureel kiest voor de gokjes heeft het heel anders gedaan dan de belegger die juist vooral ging voor kwaliteit of alleen voor China. Individueel kan het rendement dus enorm afwijken.
Over 2006 kan nog gezegd worden dat de gokjes toen heel slecht uitpakten, terwijl de kwaliteitsposities en optieposities een enorme hit waren. Juist omdat bleek dat onze abonnees (te) vaak voor alleen de gokjes gingen, is de portefeuille nu veel sterker op kwaliteit gericht. Omdat mede door die stap de service steeds meer op de portefeuille en methode van Tom Lassing begon te lijken, is de service vorige maand volledig door Pro Gain BV, dat ook Beursbox uitgeeft, overgenomen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *