LADEN

Typ om te zoeken

Data bod op ABNAMRO

Laatste Nieuws

Data bod op ABNAMRO

Op 20 september is de aandeelhoudersvergadering van ABNAMRO. Dit is mogelijk de laatste keer dat huidige aandeelhouders ABNAMRO hun zegje kunnen doen en van de ABNAMRO top kunnen horen waarom deze poppenkast op deze manier gespeeld is.
Aandeelhouders kunnen tot 4 oktober akkoord gaan met het bod door Barclays. De kans lijkt echter klein te zijn dat ABNAMRO aandeelhouders voor dit bod zullen gaan omdat het bod 11 miljard lager ligt dan het bod van het bankentrio. Verder is Barclays, mede door de subprime crisis, niet meer zo happig op ABNAMRO. Men is daar gaan inzien dat de CEO egotripperij de blik vertroebelde.
Op 5 oktober horen we voorbeurs wat de stand van zaken is vwb het bod van Barclays.
Dan staat op dat moment (want ik ga er vanuit dat het bod geen gestand wordt gedaan) alleen het bod van het bankentrio nog open. Feitelijk moeten Santander, Bank of Scotland en Fortis ook op 5 oktober laten weten of ze hun bod gestand doen, maar ze mogen tot 10 oktober laten weten of ze haar bod wil verlengen.
Op 6 oktober horen we op zijn vroegst of ze het bod gestand doen. Uiterlijk 12 oktober moet het bankentrio uitsluitsel geven, tenzij ze haar bod heeft verlengd.
Op het moment dat het bod gestand wordt gedaan moet het bankentrio binnen 5 handelsdagen 66 miljard uit de hoge hoed toveren.
Is het huidige bod zeker?
– Neen, allerminst. Immers mag het bankentrio het bod ook nog verlagen. Dat mag als zich in de markt een significante verandering heeft voorgedaan. Nu, dat is het feit. Immers heeft de Subprime crisis enorm huisgehouden in de bankensector.  Daarbij is dus na 5 oktober Barclays uit beeld en wordt het een alles of niets aanbod naar de aandeelhouders ABNAMRO. Als die niet akkoord gaan met een veel lager bod, dan gaat de deal gewoon niet door en gezien de veranderingen in de bankensector zullen de verschillende partijen mogelijk daarop gaan inzetten. Het ABNAMRO dossier is namelijk een hoofdpijn dossier geworden. Ik acht de kans heel groot dat er een kink in de kabel komt en de deal niet doorgaat of tegen een lagere prijs doorgaat. Er is 12% te verdienen voor iedereen die er nu nog vol vertrouwen in heeft.
Ik zou zeggen, succes. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *