LADEN

Typ om te zoeken

Kernwapens in Oekraïne?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kernwapens in Oekraïne?

Er is bij velen de angst dat Rusland kernwapens gaat inzetten als Oekraïne de oorlog dreigt te winnen. Er zijn enkele redenen om die angst niet te hebben.
De eerste reden is dat Rusland altijd heeft gezegd dat de kernwapens alleen ingezet worden als Ruslands voortbestaan in direct gevaar is en de inzet van kernwapens die ineenstorting kan voorkomen. Een verloren oorlog of zelfs een couppoging in Rusland is geen reden. Russische legerleiders hebben in het verleden tot nu toe altijd succesvol een rem weten te zetten op nucleaire ambities van politici. De oorlog in Afghanistan werd verloren zonder inzet van kernwapens en ook het einde van het communisme kwam zonder inzet van kernwapens.
De tweede belangrijke reden is dat de inzet van kernwapens kan leiden tot de totale vernietiging van Rusland, omdat zowel de VS als China de inzet van kernwapens kunnen zien als een directe bedreiging en ‘voor de zekerheid’ Rusland dan (deels) vernietigen.
De derde reden is heel verrassend. Dat is namelijk dat China een pact met Oekraïne heeft. Er ligt een verdrag uit 2013 dat China Oekraïne te hulp komt, mocht het land aangevallen worden met kernwapens.
China maakte die deal indertijd om Rusland niet te machtig te laten worden EN om meer handel met Oekraïne te kunnen voeren. China had de hoop en verwachting met haar Road en Belt initiatief Oekraïne los te weken van Rusland. China is dan ook om financiële redenen helemaal niet blij met de inval van Rusland. Hoe vriendelijke Xi ook glimlacht, miljarden aan Chinese investeringen zijn met de oorlog verloren gegaan. Ik kan u garanderen dat hij daar niet vrolijk van is geworden.
Die hele grote vriendschap van Rusland en China, die is lang zo hecht niet als de leiders iedereen willen doen geloven. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar voor de pers lachen ze vriendelijk.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *