LADEN

Typ om te zoeken

Flow Traders balans

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Flow Traders balans

Bij Finance Yahoo gaat men er vanuit dat Flow Traders niet alleen 2,31 miljard schuld heeft, maar ook 5,85 miljard in kas. Als dat écht zo zou zijn, dan zou het aandeel op basis van de cash al 80 euro per aandeel waard zijn.
Helaas is het niet waar. De vraag blijft, waarom is het niet waar.
Bij Flow Traders kom ik niet verder dan dat ze stellen dat de cijfers bij Finance Yahoo niet kloppen.
Dat heeft me er toe gebracht hun jaarcijfers er zelf even bij te pakken.
Wat kan ik zelf terugvinden? Ik heb het jaarverslag 2021 er bij gehaald.
Aan cash geven ze zelf op blz 112 op 4.949.000 euro. Dat is dus van een totaal andere orde als de 5,85 miljard die Finance Yahoo (Morningstar levert dat aan) stelt.
Aan totaal bezittingen zeggen ze zelf 10,8 miljard. Daarin zitten wel “4,6 miljard aan financial assets for trading” en “6,16 miljard aan Trading recievables”.
Flow Traders is geen bank en heeft geen banklicentie. Het kan dus niet zo zijn dat tegoeden van klanten bij het vermogen van Flow Traders geteld mogen worden.
Aan “liabilities” hebben ze 10,3 miljard. Samen met wat equity komt dat op de balans uit op 10,8 miljard. De balans is daarmee glad. Ook elders in het jaarverslag heb ik nergens die 5,85 miljard aan cash kunnen vinden.
Ik krijg nu sterk het idee dat Morningstar er een opmerkelijke beoordeling van de balans op na houdt. Daarbij zou het kunnen zijn dat ze per ongeluk wel de tegoeden van klanten als bezit van Flow Traders hebben meegenomen.
Mogelijk dat ze de broker onterecht wel als bank gekwalificeerd hebben.
Zo zie je maar, je moet als belegger altijd blijven opletten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *