LADEN

Typ om te zoeken

Waarom alleen Detroit?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom alleen Detroit?

Ik heb 31 huizen en een appartementencomplex in Detroit. De vraag die ik het meeste krijg, is waarom Detroit en waarom alleen Detroit?
Om met de eerste te beginnen, waarom Detroit?
Uiteraard allereerst omdat ik denk dat er geld te verdienen is. Zonder dat zou ik de stap al niet genomen hebben, maar Detroit had voor mij meer voordelen. Ik heb enkele jaren gewacht voor ik mijn eerste belegging daar deed. Ik wilde namelijk eerst het bewijs zien dat de veranderingen blijvend zouden zijn. Detroit was ten onder gegaan aan de malaise in de Amerikaanse automarkt en aan een enorme corruptie die vervolgens de misdaad enorm had doen toenemen. In 2013 ging de stad failliet en dat was het beste wat de stad kon overkomen. Er ging een bezem door de stad. In 2014 werd een nieuwe start gemaakt. Dat mislukte, waarna in 2015 opnieuw een poging werd gedaan en de veranderingen die nodig waren werden alsnog serieus doorgevoerd.
Eind 2018 was ik eindelijk overtuigd dat het goed ging komen.
Ik kocht toen huizen die nog altijd zeker 50% onder de vraagprijs van 2013 noteerden. Ik was namelijk vrijwel de enige koper in de markt. Er waren nog veel huizenbezitters die of iedere dollar die ze konden krijgen goed genoeg vonden, of verkopers die de huizen voor bijna niets op veilingen hadden verkregen. Wat ze ook aan geld kregen voor het huis, het was voor hen een enorme winst.
Kortom, voor mij als koper een prachtige tijd.
Detroit is een stad waar veel mensen alleen maar willen huren. Dat komt mede omdat huizenprijzen daar zo enorm gedaald zijn. Huizenbezitters konden hun huis nog niet weggegeven krijgen. (In 2013 kreeg ik een huis aangeboden voor 5 dollar. Ik wees het aanbod af!) Een vaste baan is er geen zekerheid en raak je je baan kwijt, dan is een eigen huis een enorme last. Beter huur je en ben je heel flexibel. Daarom willen veel werknemers in Detroit liever huren dan kopen.
Ik zorg voor goedkope vrijstaande woningen waarin het prima wonen is. Voor de stad ben ik een meerwaarde. Ik zorg voor werkgelegenheid en mijn woningen zien er nu netjes uit, terwijl het voorheen vaak krotten waren. Daarbij betaal ik belastingen waarmee de stad ook weer verder kan.

Dan de vraag, waarom alleen Detroit?
Dat heeft alles te maken met relaties en efficiency. Ik heb iemand lokaal nodig en die moet niet heel de VS door moeten reizen. Door alles te concentreren in Detroit maak ik het behapbaar. Ik ben er immers zelf nog nooit geweest en was ook niet van plan er ooit heen te gaan. Ik moet het dus hebben van een goede partij die lokaal gevestigd is. Dat alles is er voor mij in Detroit.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *