LADEN

Typ om te zoeken

Hoe werkt social media (achter de schermen)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe werkt social media (achter de schermen)

Ik denk dat het goed is om u uit te leggen hoe Social Media achter de schermen werkt. Sterker nog, ik denk dat ze het ook op scholen zo moeten gaan uitleggen. Helaas is het zo dat dit dus niet werkt voor iedereen boven de 50. Die gaan immers niet meer zo makkelijk naar school, maar zijn echter wel de grootste ‘slachtoffers’ van hoe Social Media werkt.
Ik kan alleen maar zeggen, lees dit hieronder maar eens even en controleer dan in je eigen tijdlijn maar eens of dit misschien wel eens helemaal klopt!

Belangrijk om te weten is dat Social Media bedrijven geld verdienen aan je activiteit. Je moet in de app blijven, want de reclames tussendoor, die leveren het bedrijf achter de app veel geld op. Hoe meer jij actief bent, des te meer gaan anderen je activiteiten zien en er op reageren.
Jij blijft actief op die app vanwege twee redenen.

  1. Je vindt wat je leuk vindt
  2. Je wordt boos over wat je niet leuk vindt!

De potentie van Social Media bestaat dus uit twee emoties.

Beide punten zijn voor de bedrijven even belangrijk. Je gaat dus op je tijdlijn veel van hetzelfde vinden, want dat boeit je. Stel even, je bent groot fan van een bepaalde politieke beweging, dan ga je veel berichten vinden van je favoriete politici…
Maar… Je gaat ook heel bewust door het algoritme gekozen tegengeluiden krijgen. Immers, dat maakt je boos. Je gaat daar boos op reageren en dan ontstaat een relletje in de comments.
Die relletjes scoren hoog in de algoritmes en de filmpjes met de meeste relletjes gaan dus ook bij anderen op de tijdlijn komen om de activiteit verder te vergroten. De app weet dat het bericht bepaalde mensen triggert. Hoe meer boosheid, des te meer betrokkenheid op de app/platform.
Hoe meer boosheid, hoe meer activiteit en Social Media platforms leven dus van de ‘discussie’.
Dat dit de maatschappij polariseert is niet het probleem van die Social Media bedrijven. Hun zaak is een maximale winst. Sociale problemen door polarisatie en toenemende haat zijn een ander zijn probleem.
Elon Musk gaat het redden met Twitter omdat hij de haatposts weer toestaat. Dat levert veel activiteit en dus veel inkomsten op. Ook als sommige adverteerders afhaken. Er zijn genoeg andere bedrijven die gezien willen worden. Truth Social gaat het niet redden, want daar wissen ze de accounts van mensen met het tegengeluid. Er is daar dus geen discussie, geen boosheid naar elkaar. Het is daar in feite saai, want de neuzen staan allemaal dezelfde kant op. Dat platform mist dus 50% van haar potentie. Dan redt je het dus niet.

Ben jij veel boos over berichten op YouTube, Twitter, Facebook etc., realiseer je dan dat je door het algoritme gefopt wordt. Negeer die ’tegengeluiden’ Klik er niet op! Kijk er niet naar!
Je zal zien, je leven wordt een stuk vrolijker en je stemming wordt niet langer verpest door je smartphone.
Je wordt in feite constant gemanipuleerd door het algoritme.

Ik ben zelf een ‘maker’ op het YouTube platform. Ik maak video’s. Mijn basis video’s zijn video’s over beleggen. Die worden amper gezien. Immers, dat levert geen heftige emotie op, behalve als ik bijvoorbeeld Tesla afkraak.
Dan krijg ik wel drie keer zo veel views. Immers zijn er genoeg Tesla fans die dan mijn video op hun tijdlijn krijgen en los gaan ze!
Mijn video’s over Oekraïne doen het qua views drie keer beter dan de beleggen video’s. Ook puur omdat er meer emotie rondom is en mijn video’s komen terecht bij FvD en andere ultra rechtse fans. Dat zijn pro Rusland mensen en reken maar dat die los gaan op mijn visie en analyse!
YouTube verdient er fors mee, want heel graag zien ze de ‘strijd’ ontstaan. Allemaal mensen die lang op het platform blijven. YouTube heeft echter een derde vorm van inkomen gevonden! Normaal krijg ik een deel van de advertentie inkomsten op de video’s. Maar door veel reacties op de video’s af te straffen met sancties krijg ik dus geen inkomsten van YouTube! Puur omdat mijn video’s volgens YouTube te veel controverse opwekken.
Ze creëren dat zelf en vervolgens jatten ze dus in feite mijn inkomsten!

Zo werkt dat.

Ik ben ondertussen al weg bij Twitter en de kans is aanwezig dat ik ook op een gegeven moment stop met YouTube. Als het immers niets meer oplevert, dan ga je zoeken naar betere alternatieven. Patreon wordt nu steeds populairder. Dat komt echt alleen maar door YouTube want zonder die stomme acties van YouTube zou niemand kiezen voor Patreon.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *