LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 feb 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 feb 2023

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar een mogelijk te hoog gewaardeerd aandeel bespreken. Klik hier al je er bij wilt zijn.
  • Biden is na zijn bezoek aan Kiev naar Polen vertrokken alwaar hij een speech gaf over de eenheid van de Navo. Die eenheid is nodig, want de relatie tussen Rusland en de Navo wordt gespannen.
  • Coinbase maakte meer omzet dan analisten gedacht hadden, maar het bedrijf is verlieslatend en de volumes zijn gedaald. De koers ging gisteren tijdens beursuren 4,8% omlaag en nabeurs kwam daar 1,24% verlies bij.
  • In het VK experimenteren ze met een vier daagse werkweek. De eerste conclusies zijn positief.
  • Progressieve politici in de VS willen belastingen verhogen om daarmee de sociale zekerheid te verbeteren. In feite herdistributie van welvaart. Voor kapitalisten een vreselijk idee, maar de verschillen tussen rijk en arm nemen steeds verder toe en dat schaadt de totale economie. Ik denk dus ook dat een betere rijkdomverdeling voor iedereen beter is.
  • Na de nodige commentaren in de pers (ook vanuit deze nieuwsbrief) heeft de Philips top besloten zichzelf geen prestatie beloningen over 2022 toe te kennen. Het zou een logische stap moeten zijn, maar dat was het niet. Meer dan 10.000 werknemers verloren hun baan door slecht management. In eerdere jaren was Philips eigenwijs en keerde toch bonussen uit. Zelfs Philips leert van haar fouten.
  • Stellantis heeft een nieuw record aan winsten gepresenteerd. Stellantis heeft haar hoofdkwartier in Nederland en haar belangrijkste fabriek in Detroit. Het gaat 4,47 miljard dollar aan aandeelhouders uitkeren. Het bedrijf verkocht 288.000 elektrische auto’s in 2022. Het heeft 23 modellen van elektrische auto’s en verwacht dat dit aantal modellen eind 2024 gestegen zal zijn tot 47 modellen. Het aandeel verloor gisteren tijdens beursuren 3,64% aan waarde. Nabeurs werd een winst van 2% geboekt.
  • Na een prachtig weekend met veel koerswinst verloor bitcoin gisteren zo’n 4% aan waarde.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *