LADEN

Typ om te zoeken

Hoe belangrijk is Bachmut?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoe belangrijk is Bachmut?

Al maanden voeren Rusland en Oekraïne een verbeten strijd om het plaatsje Bachmut. Dan zou je denken dat Bachmut voor de Russen, die dag na dag aanvallen, strategisch enorm belangrijk is.
Het gekke is dat dit dus totaal niet het geval is.
Als Bachmut zou vallen, dan maakt dat voor het totale strategische militaire plaatje niets uit. Het is slechts een kleine stad (Voor de oorlog 71.000 inwoners) die dan zou vallen. Meer niet.
Waarom verdedigt Oekraïne deze onbelangrijke plaats dan zo verbeten?
Dat heeft alles te maken met de verdeling van de Russische troepen. Door Bachmut te verdedigen moet Rusland verhoudingsgewijs veel soldaten bij Bachmut hebben liggen. Soldaten die dan dus niet elders kunnen zijn. De verdediger is numeriek altijd de partij die het voordeligst uit is. Een aanvaller moet tussen de drie tot zes keer meer mensen aanwezig hebben en die lijn kan je doortrekken naar het aantal slachtoffers. Het is dus voor Oekraïne interessant om de plaats zo lang mogelijk te blijven verdedigen. Zo blijft het Russen trekken en kost het Rusland enorm veel.
Bachmut heeft de Russen ondertussen al enorme aantallen aan soldaten gekost en dan kom je op het punt dat de investering zo groot is geworden dat je het niet meer los kan laten.
Rusland blijft aanvallen, omdat weggaan zou betekenen dat de investering voor niets was.
Strategisch dus van geen waarde, maar de leider in Moskou wil nu, letterlijk koste wat het kost, het plaatje alsnog veroveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *