LADEN

Typ om te zoeken

GTI… Het vervolg (Ingezonden stuk)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

GTI… Het vervolg (Ingezonden stuk)

Beste Tom,

Je schreef ooit over GTI. Ik had die info toen gedeeld op FB. Vervolgens werd mijn account zo maar opgeheven want je mag nooit kritiek hebben werd mij later verteld. (ik had overigens alleen maar een FB post geplaatst zonder iets van kritiek). Vervolgens hemel en aarde bewogen om mijn account terug te krijgen. Mijn tussenpersoon heeft toen zijn best gedaan en uiteindelijk heb ik het terug gekregen. Ik vertrouwde het niet maar ik zat er nu eenmaal in dus ik zette iedere week mijn punten over. 21.000 punten en dan zou je een basisinkomen krijgen van iedere maand 700 euro. Ik zat op ruim 2.100 punten. In januari opeens kreeg je minder punten dus duurt het langer voordat je bij de 21.000 bent. Gewoon ordinair de regels veranderen tijdens de wedstrijd.

Zondag zou ik mijn punten weer overzetten en stond er opeens: 0.

Contact opgenomen met mijn intermediair. Die vertelde dat ik nu “Fortuna’s” moest bijkopen en anders ben je alles kwijt. Er zijn nu veel mensen die er (veel) geld in gestoken hebben en nu moeten bijkopen. Anders zijn ze ook alles kwijt! Van meet af aan had ik spijt dat ik er in was gestonken. Maar er werd gezegd dat dit een soort Robin Hoods waren die gebruik maakten van dezelfde trucs als de elite. Kantoor in Dubai enz. Erg is dat sommigen echt hun spaargeld er in hebben en andere mensen hebben meegetrokken in deze “fantastische investering”. Ik zie op hun FB pagina dat GTI prachtige verhalen blijft rondstrooien over al hun initiatieven: global cars enz.

Maar echt erg dat de top van al die ‘’bewuste’’ mensen zich heeft verrijkt ten koste van de sukkels onderin de piramide. En nu maar weer bijstorten om de inzet niet kwijt te raken. Voor mij een dure les. Had meteen naar mijn intuïtie moeten luisteren, maar blij dat ik geen anderen mee gesleept heb ik deze ‘’ethische, milieuvriendelijke’’ investeerders.

  • Ik kreeg bovenstaande mail en vroeg of ik het mocht delen… Ik kreeg deze reactie:

Hoi Tom, uiteraard mag je het delen. Graag zelfs want het is te erg dat juist mensen die denken goed te doen voor de wereld in deze scam trappen.
Blij dat je destijds al aandacht aan deze oplichters gaf. Daarom is het ook goed om het “vervolg” te delen.

Wat ik begrepen heb, is dat je nu verplicht aandelen moet kopen: “Fortuna masters”. Tot 5.000 punten heb je 2 masters nodig. 1 master is 50 aandelen. Dus voor mij 100 aandelen verplicht kopen. Over een jaar schijnt het account dan weer “bevroren” te worden en moet je weer mee bewegen. Koop je de aandelen niet dan is alles bevroren. Dan ben je je inzet dus kwijt. 90% schijnt zijn wonden gelikt te hebben inmiddels. Ik ga er uiteraard geen cent meer insteken.

Maar ik begrijp dat er mensen zijn die nu met veel pijn en moeite geld bijeen sprokkelen om de masters te kopen omdat ze anders alles kwijt zijn.

Het bleek dat ik indertijd door jouw FB post over GTI te delen (zonder commentaar!) mijn account kwijt raakte. Met heel veel pijn en moeite teruggekregen. (had eigenlijk mijn geld terug willen hebben maar dat ging niet). Dus toen maar gedacht: ik zie wel hoe het loopt. Vanaf januari dus opeens minder punten dan beloofd, (de regels worden dus tijdens de wedstrijd even veranderd) en nu word je dus min of meer gedwongen nog meer in deze scam te steken om je account niet kwijt te raken.

Mijn intermediair voelt zich volgens mij ook belazerd. Jammer dat hij zo enthousiast dit promootte. Hij is wel een beetje een eigenheimer maar toch een intelligent iemand. Hij had het allemaal goed uitgezocht en het was een fantastisch concept. En zo ben ik er dus uiteindelijk toch ingestonken. Hij zelf ook uiteraard.

Via een groepje “bewuste vrouwen” was ik er juist eerder NIET ingestapt want het klonk te mooi om waar te zijn. Maar toen hoorde ik al verhalen van: “geld van de bank lenen en het in GTI stoppen.” Toen rinkelden bij mij de alarmbellen. Uiteindelijk toch gedacht: misschien ben ik te cynisch en te sceptisch. Ik kreeg namelijk van vele kanten te horen dat veel mensen nu toch wat meer armslag hadden. Enfin, goede les toch naar intuïtie luisteren en gezonde verstand gebruiken.

Via diezelfde “bewuste” vrouwen is een soortgelijk concept gaande. Olie maken uit plastic. De top is op snoepreis naar Thailand geweest in januari. Mensen die in GTI zitten zijn ook vaak deelnemer aan dit project. Ook met onduidelijke “punten”, cadeautjes enz. Ben daar verder niet ingedoken. Maar volgens mij ook zo’n soort scam! Mooie groene praatjes en dan goedwillende milieubewuste mensen er in luizen?

  • Die olie uit plastic heb ik ook naar gekeken. Het heeft inderdaad alle kenmerken van een scam. Bij twijfel ben ik heel makkelijk, dan moet je niet instappen. Er zijn kansen genoeg in de wereld, dus waarom gokken met je geld?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *