LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 sept 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 sept 2020

  • Gisteren ben ik boven de 600 abonnees op het video kanaal gekomen! Dank u wel als u daar ook al abonnee op bent. Mijn eerste doel is 1000 abonnees. Klik hier om er ook gratis abonnee van te worden.
  • Leg me eens uit… Als we de natuur niet kunnen patenteren, hoe kan je dan stellen dat Corona ‘natuurlijk’ is als er al sinds 2003 een patent op rust? Vraag je ook eens af, wie worden hier schathemeltje rijk van dit patent? Maar vraag je ook af, kan de wereld de eigenaren van dit patent niet aanklagen voor schade?
  • BP gaat in windmolens op de Noordzee. Ze gaan daarvoor samenwerken met het Noorse Equinor.
  • De rente blijft wat de ECB betreft gelijk in de EU. Er is in zekere zin sprake van deflatie op dit moment (we reizen minder, dus energie is goedkoper en dat noemen ze dan deflatie…) Ook de euro is de laatste tijd sterk tegenover de dollar. Daar zou een lagere rente tegen kunnen helpen, maar veel ruimte omlaag is er niet op de huidige rentestand.
  • India en China hebben in Moskou gesproken over hun grensconflict. De politici zeggen het mooi, maar het feit is dat ze beide land willen waar nu soldaten van het andere land op staan. Zolang dat niet veranderd zullen de spanningen blijven en kan je blijven praten, maar sterven er op de grond soldaten.
    In de technologie race tussen China en de VS is de onwil in de VS om geld uit te geven aan technologie een groot nadeel. Ik merk het in Detroit. De meerderheid van de huurders wil er nog met cheques en money orders werken. Lang niet iedereen heeft een volwaardige bankrekening. Ik weet, het is de onderkant van de samenleving, maar hier in Europa heeft iedereen (recht op) een volwaardige bankrekening. Als je geld hebt, dan kan je alle faciliteiten gebruiken. In de VS niet. Daar krijg je een stempel opgedrukt als je zonder geld bent komen te zitten en moet je je status terugverdienen. Dat lukt veel mensen niet, omdat ze nooit meer genoeg geld hebben om hun krediet status weer op te bouwen. In China is er veel meer wil onder de bevolking om technologie te omarmen.
  • Bij Rio Tinto gaan er dan toch koppen rollen na de bewuste vernietiging van heilige grotten door het bedrijf. De CEO en de manager van het onderdeel dat de vernietiging uitvoerde vertrekken. Ook de PR man vertrekt. Een aantal andere managers zal hun bonus gekort zien worden.
  • Gisteren een eerste online vragenuurtje over Neo Finance gedaan. Er is een opname van gemaakt en deze is online gezet. Schrijf in op de nieuwsbrief van en de link wordt je toegestuurd.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *