LADEN

Typ om te zoeken

GTI-Net netwerk

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

GTI-Net netwerk

afblijven

Ik kreeg deze week weer vanuit België de suggestie om eens te kijken naar het basisinkomen van het GTI Netwerk. Is dat wat? Ik heb dat al eerder gedaan, maar ben deze keer helemaal opnieuw begonnen.
Mijn zoektocht op Internet bracht me direct al bij een artikel waarin de Belgische toezichthouder FSMA waarschuwt voor investeringen in het netwerk. Het is volgens de toezichthouder mogelijk een piramidespel.
Als ze dat vinden, dan moeten ze echter het bedrijf ook aanklagen, want piramidespelen zijn bij wet verboden.
Ik lees echter nog niets over een daadwerkelijke aanklacht.

Dan naar het bedrijf. Wat doet het dan precies?
Voor tenminste 500 euro kan je een licentie kopen van hun software waarmee ze op uw naam speculeren op beurzen en in bitcoin. Dat moet geld opbrengen, maar u kan uw inkomen aanvullen door ook licenties van deze software aan anderen te verkopen. Je kan ook grotere invsteringen doen, zodat je ook meer recht op vergoedingen krijgt.
Het is pas een piramidespel als je geld krijgt om mensen aan te brengen. In dit geval verkoop je licenties en dat is dus de legale kant van de streep.
In die zin kan ik er strikt genomen geen klassiek piramidespel van maken.
Maar…
Hun verdienmodel hangt wel erg aan de rendementen die hun software op de beurs maakt. Het is dus wel enorm van belang of die speculaties op de beurs genoeg winst opleveren.
Nergens staat hoe ze aan hun superieure software zijn gekomen. Wat moet ik daar van denken? Blijkbaar zijn ze er ineens tegen aan gelopen, of konden ze dat zelf ineens ontwikkelen. Waarlijk een wonder.

Als het niet lukt om de enorme rendementen te maken, dan zijn ze in realiteit eerdere investeerders aan het betalen met de gelden van de nieuwe instappers en dat maakt het dan wel illegaal. De grote vraag is dus of die software van hun daadwerkelijk in staat is om de superieure rendement te genereren.
Welke garanties kan het bedrijf daar over geven?
– Helaas, dan blijft het stil. Er is totaal geen financiële openheid.
Dat is voor mij een gigantische rode vlag. Immers moet je natuurlijk wel hard kunnen maken dat je model ook werkt in mindere tijden, want op de beurs zijn er geen garanties voor rendement.
De rendementen die ze echt maken zijn geheim, maar als jij maar genoeg anderen aan blijft melden, die ieder 500 euro of veel meer storten, dan kan jouw inkomen per maand omhoog.
De informatie die ze op de site geven is summier en dan zeg ik het netjes. Het is in wezen niet meer dan de mededeling dat ze een prachtig product hebben dat heel ingewikkeld is en enorme rendementen maakt. Nu, dát kan iedereen zeggen en dat zal ook iedere oplichter zeggen.
The proof is in the pudding.
Nergens overzichten van rendementen uit het verleden. Dit is voor mij een enorme rode vlag.
Dan nog iets. Op de site lees ik een testimonial van Bert Schuerwegen. Een naam die niet zo veel voorkomt. Dus even zoeken op Internet. Helaas is deze Bert nergens te vinden. Zo tevreden met het systeem dat hij ze een foto en testimonial stuurt, maar verder niet op Internet actief. Het is niet onmogelijk, maar het verbaasd me wel.
Nog een rode vlag is het feit dat ze op de site niet duidelijk zijn over wat het precies voor bedrijf er achter is. Ze noemen zich op de site GTI-Net, maar de site is van GTI Community Ltd • 65 Compton Street, London, EC1V 0BN, United Kingdom • Registration N° 11612947 •
Ze noemen zich een global technology company. Maar ze zijn in mijn ogen vooral een MLM bedrijf. Op de voorpagina van de site staat dan ook: Global Marketing Network. Het feit dat ze zich dus onder het kopje “Company” een technologiebedrijf noemen heeft mijn interesse. Ik heb het idee dat er in feite twee bedrijven zijn. Het technologie bedrijf, dat zich op de site niet bekend maakt en het netwerkbedrijf met blijkbaar een vestiging in Engeland.
De vraag is natuurlijk hoe dat zit en wie er achter zitten.
Ze hebben het in de voorwaarden over: The company GTI-Net. Die is eigenaar van de software en code.
Je gegevens als deelnemer zijn echter in handen van: GTI Community Ltd, 65 Compton Street, London, EC1V 0BN, United Kingdom

Op mijn zoektocht kwam ik gegevens tegen van Ruben Wetzels. Hoe lek de site is weet ik niet, maar ik kon zien dat hij een balans had van 133,45 en beschikbaar 266,90.
Verder had hij de 500 euro overgemaakt.
Aan licentie punten had hij 3236 stuks.
Verder had hij geen RIG’s. (Geen idee wat dat zijn)
Zijn balans was nul.

Bij een ander (Saskia Bussink uit Apeldoorn) las ik dit:
“Is er een achtervang als je inleg is verdampt, bijvoorbeeld door hun bedrijfsactiviteiten? Met één bedrijf (GTI-NET) heb ik tot nu toe meegemaakt dat zij tot 2 keer toe mijn inleg (die was verdampt), opnieuw in mijn wallet hebben gestort.”

Nu vraag ik me dus af waarom het geld was verdampt en met welk kapitaal het geld is aangevuld… Waarom is Saskia nog altijd positief over GTI-net terwijl haar geld dus blijkbaar al twee keer verloren is gegaan en op onverklaarbare wijze weer werd aangevuld? Ik zou daar namelijk niet erg blij mee zijn, ook al is het keurig aangevuld. Je kan wel op je klompen aanvoelen waar het geld voor de aanvulling vandaan is gekomen. (Nieuwe inschrijvers, waardoor het een piramidespel is geworden.)

Ik kan niet met zekerheid zeggen dat het een scam is. Daarvoor zou ik namelijk inzage in de boeken moeten hebben. Ik kan echter wel zeggen dat het wat mij betreft ruim genoeg kenmerken van een scam heeft. Hun onduidelijkheid over het bedrijf, over het product en over de rendementen zijn wat mij betreft genoeg rode vlaggen om er ver van weg te blijven. Als ik dan lees dat iemands geld twee keer opgegaan was en later weer werd aangevuld, dan is het patroon wat mij betreft duidelijk.
Mijn verwachting is dat het over een tijdje afgelopen is en dat de initiatiefnemers ontslag nemen en verdwijnen. Er komt een nieuwe directie die de zaak mag gaan afwikkelen.

Dan even over het verdienmodel via omzet van een derde partij, namelijk PriorFX. Deze broker heeft een licentie in Cyprus en verkreeg in 2017 een boete van 64.000 euro. Reden van de boete is niet gespecificeerd, maar je krijgt geen boete als je aan de regels voldoet. Het lijkt er op dat het bedrijf niet voldoet aan het hebben vastliggen van interne controle mechanismes. (Art 28, lid 1 van de van toepassing zijnde wet in Cyprus) Een tweede boete in 2017 betrof waarschijnlijk het niet vastleggen van gesprekken met klanten.

Wil je aan het verhaal meedoen, dan moet je geld overboeken naar Dubai. Een vreemde zaak voor een bedrijf dat op de website zich voordoet als een Engels bedrijf. Je kan ook naar een Luxemburgse rekening overboeken. Het bedrijf waar je je geld dan naar toe moet sturen heet ineens GP Energy SARL.
Waar komt dat ineens vandaan?
Dit bedrijf blijkt te zijn geregistreerd door iemand met de naam Jhony Depresseux. Die Jhony heeft een virtueel kantoor in Kent, Engeland. Hij is ook degene die de website van GTI-net heeft geregistreerd.
Hij heeft een facebook account: https://www.facebook.com/jhony.depresseux waarop hij zegt in Spa te wonen.
Vanuit dat facebook account kwam ik op https://www.facebook.com/gtinetofficial/ alwaar het bedrijf zich voordoet als duurzame energie aanbieder. Daar stellen ze dat GTI-Net een bedrijf uit Dubai is. Iets dat niet naar voren komt als je alleen de website bezoekt.

Deze hele opzet ruikt, ziet eruit en voelt voor mij aan als een scam. Ik kan alleen maar aanraden er ver weg van te blijven.

afblijven

Tags
Vorig artikel

18 Reacties

 1. Henry Beekman 19 december 2018

  Aks iets te mooi is om waar te zijn ………. Dan moeten de seinen op rood staan en niet aan beginnen.

  Beantwoorden
 2. Mies Kloos 19 december 2018

  Dag Tom

  Ik las je artikel over GTI-net. Ik zit erin vanaf 2015 en heb alles meegemaakt. Zou je er meer van willen horen van een ervaringsdeskundige? je combineert oude info met nieuwe en hebt geen weet van de weg die GTI de afgelopen 3 jaar heeft afgelegd.

  Zou je bereid zijn tot een gesprek?

  Mvg
  Mies Kloos

  Beantwoorden
 3. gunter 11 februari 2019

  Beste Tom

  Met aandacht las ik jouw artikel en merk toch dat je je baseert op oude info en info dat gewoonweg niet klopt.
  Ik ben reeds 3 jaar actief met dit bedrijf en heb de levensloop mee doorgemaakt.

  Als je graag het hele verhaal hoort achter dit bedrijf mag je altijd contact opnemen.
  Dit bedrijf biedt een mooi toekomst voor reeds 30000 mensen en de groei van dit bedrijf blijft voortlopen.

  Groet
  Gunter

  Beantwoorden
  1. Nick v 24 februari 2019

   Gti-net is super ,bazen transparant en aanspreekbaar en betalen winst iedere week al 4 jaar …al de rest is zever de 3 robots en systemen kan je volgen…

  2. Martin 19 augustus 2019

   Nick . Je bent een leugenaar. Ik heb ven mijn nicht gehoord dat ze nog steeds niet uitbetalen.
   Ze ziet al 2 jaar in GTI.
   GtL leaders Sven Le Febre en Johny depresieaux hebben beloofd om mensen te gaan uitbetalen maar wel in een soort crypto dat geen drol waard is GTPLUS coins en GTFTA coins.
   Geen een betaling heeft plaats gevonden.
   Johny depresioux en Sven Lefabre zijn bekende oplichters bij belgische autoriteiten en worden regelmatig gevolgd en gechecked.
   Advies is , blijf ver weg van GI.

 4. Ingrid de Jong 15 februari 2019

  Het grappige is, dat de mensen die NIET deelnemen kritiek hebben. En de mensen die deelnemen erg enthousiast zijn. Net zoals ik. Weet dat er erg vele juridische aspecten en veranderingen zijn geweest bij GTI om het juridisch rond te krijgen.

  Beantwoorden
  1. Tom Lassing 18 februari 2019

   Beste Ingrid,
   Het feit dat het juridisch totaal niet in orde was, geeft mijn gelijk van indertijd al aan. Het is nu juridisch slimmer in elkaar gezet, maar ik ben niet overtuigd van de economische haalbaarheid als dit volkomen kosher is opgezet. Ik ben inderdaad geen deelnemer en ik ben zeer sceptisch. Ik heb dan ook geen roze bril op omdat ik al deelnemer ben. Ik heb geen belang om positief of negatief te zijn. Ik kijk er neutraal tegen aan en vergelijk het met eerdere opzetjes die ik ook doorgelicht heb. In die vergelijking komt dit verhaal er niet best uit.
   Ik geef je mee: In hoeverre wil je de signalen dat het economisch niet mogelijk is niet zien juist omdat je wél deelnemer bent?
   Ik hoop echt van harte dat ik ongelijk heb, maar ik vrees dat het voor heel veel mensen een drama gaat worden omdat ze toch door heel slimme oplichters bedonderd worden.

 5. Thomas 23 februari 2019

  Waarom ga je niet in op het aanbod van deze Gunter of Mies?
  Dat je met hier en daar bijeengegaarde info neutraal zou zijn, lijkt me overigens onzin.

  Beantwoorden
 6. Karlijn 28 februari 2019

  Wat een klaag verhaal. Ik ben super positief over gti net ben blij dat ik het heb leren kennen en met mij velen anderen!!!!

  Beantwoorden
 7. Joost 5 maart 2019

  Ik waardeer dat je waakzaam bent, en mensen wilt behoeden om in zee te gaan met dubieuze aanbieders. Ja, er zit een hoop kaf tussen het koren. Wat mij tegenstaat is dat je mensen die zich positief opstellen meteen afserveert. Eigenlijk zeg je daarmee dat je jouw oordeel al hebt geveld, het dossier is voor jou afgesloten. Jij hebt wat dingen uitgezocht maar niet echt onderzocht, ik noem dat opperzoek. Nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig wat mensen die zich wel aan GTI-Net durfden te verbinden te vertellen hebben. Heb jij dat nou ook? Of is het bedrijf door jou voor eens en voor altijd afgeserveerd …

  Beantwoorden
 8. Rob 15 maart 2019

  Dank je wel , Tom. Meer zou je denk ik niet nodig heben om mensen in te laten zien dat dit een bedriegmachine is. Jammer is dat ze zo gemakkelijk met lokkende ‘rendementen’ nieuwe slachtoffers weten over te halen € 500 op hun rekening over te maken. Zelfs wordt na een week al 1% ‘rendement’ teruggestort om vertrouwelijk over te komen…….Oh ja, en niet te vergeten alles uit naam van de liefde en zorg voor de minder bedeelden….En wie zijn de mensen die hier in trappen…? Juist, de mensen voor wie € 500, een vermogen is…!

  Beantwoorden
 9. Wim te Groen 5 april 2019

  Ervaringsdeskundige hier, kort en bondig:
  – Ze hebben de regels aangepast, ook voor bestaande leden, dat je ineens maar 70% van je winst mag opnemen. De rest moet in het systeem blijven
  – Ze zijn schijnbaar kortgeleden overgenomen door een andere partjij?
  – Totaal geen inzichten in hoe ze aan het geld komen, wie het zijn etc

  En als mooi detail vond ik toen ik op gti net zocht op google een oude link van ze. Van een weebly site..
  Als mensen die zulke geniale wonderbaarlijke software zouden kunnen schrijven ga je je site niet bouwen in Weebly.

  De truuk is dat NIEMAND zijn geld eerder opneemt dan dat je compleet bent en volle winst kan behalen. Dat houdt in zo`n 9 jaar wachten, tenzij je heel actief bent.
  Als je heel actief bent, houdt in dat je heel veel nieuwe leden onder je moet verzamelen, ‘a 500 euro per stuk die allemaal 9 jaar wachten, of het zelfde circus in gaan.

  Ofwel, die lui zitten vet te cachen en lachen zich suf. Die verdienen miljoenen en alle nieuwe leden betalen voor íedereen die boven ze zit.

  100% pyramide spel, ook al ontkennen ze dit in alle aard.

  Zie ook https://www.fsma.be/nl/news/vonnis-gti-net

  We waren bij een bijeenkomst van 2 lui die vet rijk (zeggen) geworden zijn van GTI net. Kritische vragen werden met verbijsterd gezicht weggevaagd. Ik vroeg: waarom is dit in godsnaam niet groter bekend? Bij DWDD of op facebook. Ja dat was niet nodig, volgende vraag. En meer vragen die kritisch waren werden afgeketst: dan doe je het toch niet.
  Die lui zijn alleen vet rijk geworden omdat ze er honderden anderen in hebben laten stinken. Ik vind die 2 net zulke schoften als GTI net.

  Beantwoorden
 10. Somethingswrong 4 juni 2019

  Ik denk dat we nog wel een stapje verder kunnen gaan.
  Want inmiddels is GTI-Net “opgeheven” – maar wel tussen aanhalingstekens…

  De website is niet meer toegankelijk en we kunnen op behindmlm lezen dat ze hun hoger beroep tegen het eerdere verbod van de Belgische AFM, de FSMA hebben verloren…

  Echter, deze opheffing is niets meer dan zand in de ogen strooien van de toch al verstrooide leden, die nog meer verstrooide leden op agressieve wijze gaan werven, want ze zijn gewoon doorgegaan onder een “andere naam” – ook weer tussen aanhalingstekens.

  GTI-Net heet nu (G)lobal (T)echnology (I)nnovation.
  Ik heb de eerste letters even tussen haakjes gezet, het moge duidelijk zijn.

  Johny Depresseux gaat dus gewoon door met zijn praktijken, het recruiten van mensen is weer in alle agressiviteit toegenomen, en wij hebben zelfs het vermoeden dat er nog een andere Johny op de achtergrond aan de touwtjes trekt, Johny Schabrechs, berucht van PlanB4You, waarvoor hij ook een tijdje in een gevangenispakkie mocht lopen.

  Beantwoorden
 11. Pepijn 13 juni 2019

  Beste mensen,
  Het begint te stinken aan alle kanten. GTI betalt uit alleen aan de hooger echalons ven hun organisatie.
  Weij (een groote groep leden) hebben alles geprobeerd om onze comissies en bonusen uitbetaald te krijgen en elke keer GTI veranderd de regels en weigert uitbetalingen. Ook het geld die in mijn wallet was krijg ik niet uitbetaald. Nog erger. Ze hebben 80% van mijn wallet ingehouden en ik krijg 20% van mijn wallet inhouduitbetaald in een soort wardeloze GTI tokens.

  In de laatse e-mail hebben ze dit geschreven.
  ============
  In de vorige nieuwsbrieven hebben wij jou langzamerhand voorbereid op de overgang van Global Tech naar cryptocurrencies.
  Hopelijk waren de instructies duidelijk, heb je deze stap voor stap opgevolgd en ben je dus cryptocurrency voorbereid.
  Dit is de derde nieuwsbrief over de overgang naar cryptocurrencies.
  In deze nieuwsbrief een update over onder meer: de regeling die op iedere account zal worden toegepast, wijzigingen in jouw Backoffice, de Global Tech Tokens en de uitbetaling van de commissies vanaf 14 juni in jouw Backoffice.

  GLOBAL TECH TOKENS GAAN LIVE – 1 REGELING VOOR ALLE AFFILIATES
  De Global Tech Tokens gaan in de loop van deze week live!
  Wat betekent dit voor jou?
  In overleg met verschillende partijen, waaronder het Global Tech management, de leiders van het Global Tech netwerk, externe consultants en IT is er één regeling voor alle Affiliates uitgewerkt om de overgang naar cryptocurrencies vanaf 14 juni zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  Daarbij is gekeken naar het belang van Global Tech en haar continuïteit en daarmee dus ook naar het belang van alle Affiliates.
  Wij hopen dat je begrijpt dat het onmogelijk is om op allerlei individuele wensen van Affiliates in te gaan.
  Er zijn immers meer dan 34.000 Affiliates!
  Overstelp onze Support dus asjeblieft niet met vragen om “uitzonderingen”. Deze regeling – zoals hieronder toegelicht – zorgt namelijk in één keer voor een eenduidige en transparante opzet waarmee Global Tech zich heeft voorbereid op een sterke toekomst!

  WAT VERANDERT ER EENMALIG IN JOUW BACKOFFICE IN DE LOOP VAN DEZE WEEK?
  Affiliates die hun Crypto Wallet-ID niet hebben gekopieerd in hun Backoffice profiel
  – Geen volle licentie (minder dan 21.000 punten)
  Alle punten op Intermediate Account en Wallet worden overgeheveld naar de License Points Account. Er verandert niets met de punten in de License Points Account.
  – Wel volle licentie (21.000 of meer punten)
  Alle punten op Intermediate Account en Wallet worden overgeheveld naar Purchase Reserve Account. Er verandert niets met de punten in de License Points Account.
  Affiliates die hun Crypto Wallet-ID wel hebben gekopieerd in hun Backoffice profiel
  – Geen volle licentie (minder dan 21.000 punten)
  80% van de punten op Intermediate Account en Wallet wordt overgeheveld naar License Points Account en 20% van de punten wordt omgezet in GTFTA tegen een koers van 4 punten voor 1 GTFTA. Er verandert niets met de punten in de License Points Account.
  – Wel volle licentie (21.000 of meer punten)
  Alle punten op Intermediate Account en Wallet worden omgezet in GTFTA tegen een koers van 4 punten voor 1 GTFTA. Er verandert niets met de punten in de License Points Account.

  UITBETALING COMMISSIES VANAF 14 JUNI…
  Alle commissies vanaf 14 juni, worden op de vertrouwde manier uitbetaald in de Backoffice (30% in je License Point Account en 70% in je Intermediate Account).
  De commissies in je Intermediate Account, kunnen worden omgezet in GTPLUS Tokens in de Global Tech Pay Crypto Wallet. Deze GTPLUS Tokens kan je vervolgens omzetten in Bitcoins, zodat je er naar eigen voorkeur over kunt beschikken!

  GTFTA & GTPLUS TOKENS Hoe en wat?
  De GT Fortuna Token (GTFTA) zal op de markt worden gelanceerd tegen een koers van 5 euro.
  De eerste dag van notering is maandag 17 juni. Afhankelijk van vraag en aanbod op de markt kan de koers vervolgens vrij schommelen.
  Meer informatie over deze Exchange markt en handel in GTFTA en GTPLUS volgt in de volgende nieuwsbrief.
  De Affiliates die de GTFTA ontvangen tegen een koers van 4 euro in plaats van 5, moeten deze 3 maanden bijhouden.
  Ze kunnen hun GTFTA pas verkopen in september.
  Ze zullen het aantal verkregen GTFTA zien staan in hun Backoffice.
  Vanaf september, op de dag van de vrijgave, worden deze GTFTA in de Global Tech Pay Crypto Wallet gezet, en kunnen deze vrij worden verhandeld.
  Iedere week zal de GTFTA een dividend uitbetalen.
  Dit dividend zal wekelijks worden berekend en zal een weerspiegeling zijn van de winst van Global Tech.
  Iedereen die de GTFTA aanhoudt profiteert dus van de prestaties van Global Tech als bedrijf.
  Het dividend wordt betaald in de vorm van GTPLUS en zal meteen in jouw Global Tech Pay Crypto Wallet worden gestort.
  Een stijgend dividend, vergroot ook de kans op een koersstijging van de Tokens op langere termijn.

  Eigen website!
  Vanaf heden hebben GTPLUS en GTFTA hun eigen website: http://www.gt-tokens.com.
  Neem gerust een kijkje, en leer meer over de Global Tech Tokens, de koersen en de ‘white paper’, die moet worden gepubliceerd.
  Wanneer het gaat om cryptocurrencies, verklaren whitepapers het doel en de technologie en bevatten ze onder meer feiten, diagrammen en statistieken.

  Samen sterk!
  Met de komst van deze GTPLUS en GTFTA Tokens, staat Global Tech er sterker voor dan ooit tevoren.
  In- en uitbetalingen kunnen in de toekomst voortaan gestroomlijnd verlopen.
  De snelheid, kostprijs en betrouwbaarheid van de transacties is veel beter dan via de klassieke weg.
  Met de GTFTA Token heb je recht op een deel van de winst van Global Tech welke wordt uitbetaald via het wekelijkse dividend. Jouw belang loopt daarmee gelijk met het belang van Global Tech.
  Wij zien ernaar uit om samen met jou en alle andere Affiliates een geweldig succes van Global Tech te maken.
  Wij kunnen ons voorstellen dat deze nieuwsbrief aardig wat nieuwe info bevat.
  Lees de inhoud dus op je gemak door.
  Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw upline, of contacteer Support via het formulier op jouw Backoffice.

  Met vriendelijke groet,
  Het Global Tech Team
  =========================================

  Beantwoorden
 12. GTI scam exposed 3 juli 2019

  Grootste scam ooit.

  Ze zijn nu bezig met mensen af te persen.

  Doe allen aangifte tegen GTI

  Beantwoorden
  1. Luigy 19 augustus 2019

   Ze hebben heel veel mensen bedonderd. Mensen zijn woedend en somige zijn zeer onaardig.
   Deze keer hebben Sven en Jhony te maken met de zware jongens.
   De drama is net begonen.
   Binnenkort gaan Sven LeFabre en Jhony Depresseux op de vlucht, let maar op.

 13. J.Pronk 14 augustus 2019

  Ik ben begin dit jaar op een informatieavond van GTI geweest, deze avond werd geleid door Mies Kloos, wat mij gelijk opviel was de agressieve en dominante manier waarop Mies Kloos de aanwezigen probeerde over te halen om te investeren in GTI, als je een negatieve opmerking of vraag stelde werd dit, aan de manier waarop zij reageerde, niet op prijs gesteld.
  Ook kwam er die avond een mevrouw, die eerder € 500,00 had ingelegd, wat voor die mevrouw heel veel geld was, met wat vragen waar de andere aanwezigen wel eens over na zouden gaan denken, deze mevrouw werd door Mies Kloos duidelijk gemaakt hier pas in de pauze met haar overlegd kon worden, tot onze verbazing werd in de pauze deze mevrouw apart genomen en weggestuurd.
  Mies Kloos vertelde hoe rijk zij en haar dochter wel niet waren geworden door hun werk voor en door GTI, paarden, manege, enz.
  Als je de website van Mies Kloos, levensbewustzijn.nl bezoekt, gaat een groot deel over;
  Frustratie, woede en gevoelens van onrechtvaardigheid zijn ziekmakend (biologische wetten), strijd zorgt juist voor meer strijd en houdt het systeem in stand.
  Een belangrijke passage uit dit verhaal is deze;
  Ik weet nu dat de verandering allereerst binnenin je moet plaatsvinden. Wij allen tezamen creëren dit systeem, het bestaat niet buiten ons, het zit ín ons, in ons menselijk karakter, wij zijn er onderdeel van. Als je iets wilt veranderen, zal je eerst jezelf moeten veranderen. Jaloezie, ijverzucht, de drang naar méér: geld en andere materiële dingen, aandacht, erkenning, etc., het idee, dat jij beter weet wat goed is voor iemand anders dan hijzelf, of dat je erop vertrouwt dat een ánder beter weet wat goed is voor jóu dan jíjzelf, zijn de menselijke eigenschappen waardoor dit systeem heeft kunnen ontstaan. Als je het wil veranderen, zal je moeten beginnen bij jezelf.
  Dit staat wel héél erg haaks op werkwijze van Mies Kloos en GTI, de drang naar méér: geld en andere materiële dingen.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *