LADEN

Typ om te zoeken

Cashloze maatschappij (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Cashloze maatschappij (Tom Lassing)

In India zijn ze per ongeluk nu in een experiment terecht gekomen met de cashloze maatschappij. Door de intrekking van twee heel populaire bankbiljetten is er een enorm tekort aan cash in India ontstaan.
De economie van India heeft hierdoor enorme klappen gekregen.
De bedoeling was om met de intrekking van die bankbiljetten de zwarte economie een enorme slag toe te dienen.
Dat kan gelukt zijn, maar wat de maatregel vooral heeft gedaan, is de gewone economie een enorme dreun geven.
Er is nu vrijwel geen cash meer, niemand kan nog veel kopen.
Winkels verkopen nog wel wat eten en drinken, maar voor andere aankopen is er simpelweg geen geld meer.
Daarbij moeten mensen letterlijk uren in de rij staan voor omgerekend enkele tientjes aan cash. Men heeft geen tijd meer om te werken, om te winkelen, om dingen te doen. Iedereen staat in de rij voor cash.
De oplossing is volgens velen een echt cashloze maatschappij waarbij iedereen elektronisch betaalt. Dat lijkt interessant, maar daar waar nu de overheid slechts twee bankbiljetten ongeldig verklaarde, kan ze dan simpelweg ieders banktegoed ongeldig verklaren. Willen we zoveel macht aan de overheid geven?
Het is puur ter bescherming van ons kapitaal dat we heel voorzichtig moeten zijn met het zo maar weggeven van onze persoonlijke onafhankelijkheid.
Zoiets zou de overheid toch nooit doen?
Nu, de geschiedenis laat zien dat de overheid dat juist wel keer op keer doet. Geld is hun manier om de maatschappij een gewenste richting in te laten gaan en de economie te beheersen.
Als we kijken naar de invoering van de euro, dan heeft dat de Nederlander 10% van de guldenwaarde gekost. Zelfs in een tijd waarin er geen crisis was zijn we wel bestolen van 10% van onze guldenwaarde. Ook onze overheid doet dat en dan hebben we wereldwijd bezien nog wel een heel vriendelijke overheid.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *