LADEN

Typ om te zoeken

Batterij/accu technieken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Batterij/accu technieken

Eén van de belangrijkste materialen in de huidige (auto)batterijen is lithium. Daar kunnen we op dit moment niet zonder mee. Lithium heeft echter enkele belangrijke nadelen.
Zo zijn dat onder andere de verkrijgbaarheid en daarmee de prijs. Ook is er de brandbaarheid in combinatie met de giftigheid. Wie wel eens een elektrische auto heeft zien branden kan er over meepraten. Een brandende elektrische auto kan je het beste compleet onder water duwen…
Door het lithium in de accu wordt heel de elektrische auto erg duur. De kans bestaat dat door de toenemende vraag naar lithium de prijs daarvan zo omhoog gaat dat elektrische auto’s zich weer uit de markt gaan prijzen. Een alternatief op het dure lithium is dus heel erg welkom.
Het bedrijf Alsym Energy legt zich toe aan de ontwikkeling van een batterij/accu zonder lithium.
Ze willen goedkope en vooral niet brandbare batterijen ontwikkelen.
De vraag is natuurlijk… kunnen ze dat?
Ze hebben in mijn ogen alleen nog maar bewezen dat ze een website kunnen bouwen en verwachtingen kunnen wekken. Ik moet hun eerste batterij/accu nog zien en zo ver mij bekend zijn er nog geen onafhankelijke onderzoeken bekend naar de capaciteit en effectiviteit van wat ze eventueel al ontwikkeld hebben.
https://www.alsym.com/
Weet jij van interessante ontwikkelingen op batterij gebied? Laat het me weten! Ik kan er dan over schrijven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *