LADEN

Typ om te zoeken

Beursbegrippen J

Begrippen

Beursbegrippen J

Heeft u al een abonnement op de Beursbox.nl Nieuwsbrief?
Schrijf hier in. Het is gratis!

Beurs Begrippenlijst. (Deze lijst wordt steeds verder aangevuld, uw aanvullingen zijn welkom)
Ik claim ook niet dat de lijst compleet is of alle begrippen op de best mogelijke manier beschreven zijn. Verbeteringen zijn ook zeer welkom.

Jaarnotatie Bij het waarderen wordt doorgaans uitgegaan van de eindejaarsnotatie. Dit verondersteld dat alle inkomsten en uitgaven aan het eind van een jaar plaatsvinden. De reden hiervoor is het vereenvoudigen van berekeningen.
Japanse Candles Een door de Japanner Homma ontwikkelde analyse methode om koersen te voorspellen. Meer info op www.japansecandles.nl
Joint venture Afk. "JV". Een strategische samenwerking tussen twee of meer partijen, die vermogen en kennis inbrengen maar anderszins onafhankelijk blijven opereren.
Junk bond Een hoogrentende, zeer risicovolle obligatie, zo genoemd omdat de kwaliteit onder de waarderingsstandaard van de credit rating agencies ligt. Er wordt vanwege het hoge risico een hoge couponrente betaald.
Just In Time Een geïntegreerd plannings-, productie- en transportsysteem waarbij de toelevering van onderdelen exact is afgestemd op de voortgang van het productieproces.
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *