LADEN

Typ om te zoeken

Beursbegrippen H

Begrippen

Beursbegrippen H

Heeft u al een abonnement op de Beursbox.nl Nieuwsbrief?
Schrijf hier in. Het is gratis!

Beurs Begrippenlijst. (Deze lijst wordt steeds verder aangevuld, uw aanvullingen zijn welkom)
Ik claim ook niet dat de lijst compleet is of alle begrippen op de best mogelijke manier beschreven zijn. Verbeteringen zijn ook zeer welkom.

Hang Seng indexBeursgraadmeter van de aandelenbeurs in Hongkong.
HausseOpgang in de conjunctuur. Langdurige stijging van de aandelenkoersen (= bull market).
Head and shouldersTechnische Analyse patroon in de koersgrafiek met achtereenvolgens een lage, een hoge en weer een lagere top. Het patroon dat in het Nederlands bekend staat onder de naam hoofd en schouders patroon geeft een trendomslag aan.
Hedge accountingOpname van de compenserende effecten van veranderingen in de reële waarde van het afdekkingsinstrument en de reële waarde van het afgedekte instrument in de resultatenrekening van dezelfde periode.
Hedge FundEen veelal besloten fonds dat vaak met veel vreemd vermogen en een enorme hefboom speculatieve posities inneemt.
HedgingHet afdekken tegen koersrisico.
Hefboom effectIndien voor vreemd vermogen een lagere vergoeding wordt betaald dan voor eigen vermogen, zal het aantrekken van vreemd vermogen resulteren in een hoger rendement op het eigen vermogen. Er wordt dan gesproken over het rendement op het eigen vermogen "levered" ook wel aangeduidt als Rel (return on equity levered) of Kel (Kosten eigen vermogen levered).
HoekmanToen er nog echt een beursvloer bestand was dit de man op de beursvloer die de prijs van een aandeel bepaalde, afhankelijk van vraag en aanbod. Deze mannen stonden vroeger in de hoeken van de beursvloer, vandaar de term "hoekman".
HomepageDe startpagina van een website, de “toegangspoort” tot de rest van de site. De homepage is de pagina die standaard als eerste wordt getoond wanneer een gebruiker een website als beursbox.nl bezoekt.
HoofdfondsenDe 25 meest actieve fondsen op de Nederlandse effectenbeurs, verzameld in de AEX index.
Horizontale optiestrategieEen positie in opties die het beste rendeert bij een gematigde of vlakke ontwikkeling van de koers van het onderliggende aandeel.
HTMLEen afkorting van “HyperText Markup Language”: de standaardtaal voor het opmaken en vormgeven van webpagina’s op het World Wide Web.
HTTPEen afkorting van “HyperText Transport Protocol”: het internetprotocol dat door World Wide Web browsers wordt gebruikt om informatie van servers op te halen en te tonen.
HuisfondsBeleggingsfonds van een bank.
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *