LADEN

Typ om te zoeken

Duitsland schudt op haar grondvesten

Uncategorized

Duitsland schudt op haar grondvesten

De grootste autofabrikant in Duitsland is aan het vechten voor het overleven. Een schandaal dat in een bananenrepubliek niet zou misstaan heeft kunnen plaatsvinden.
De grootste bank van Duitsland moet diep door het stof. Werkelijk in elke internationale bankfraude die aan het licht is gekomen had Deutsche Bank een rol.
Als de economische cijfers ‘eerlijk’ gaan zijn, dan komen er dramatische tijden voor Duitsland aan. Want met de val van Volkswagen komen ook honderden toeleveranciers in de problemen. Net zoals de fraudes van Deutsche Bank een gevolg hadden, ver voorbij de bank zelf.
Hoe kan het zijn dat de grootste spelers in Duitsland ook de grootste fraudes gepleegd hebben?
Wat zegt dat over het land?
Hoe groot is de kans dat de andere spelers ook vals gespeeld hebben?
We hoorden vorige week dat de Europese autoriteiten de autofabrikanten een foutmarge van 100% toestaan bij het testen van de motoren. Ik weet wel waarom… Als ze de autofabrikanten gehouden zouden hebben aan de wet, dan waren ze allemaal door de mand gevallen. Op welke wijze dan ook, alle autofabrikanten hebben lopen sjoemelen met de uitstoot resultaten. Auto’s zijn de laatste dertig jaar helemaal niet zo veel schoner geworden. We hebben ons laten foppen door theoretische modellen die aantoonden dat de lucht wel schoner moest zijn.
Wie heeft er daadwerkelijk de lucht getest?
In mijn eigen dorp moesten ze toegeven dat men inderdaad alleen theoretisch getest had. Zo veel auto’s waren er geteld en op basis van hun uitstoot (uit de folder) was dus door een externe partij de theoretische vervuiling bepaald.

theorie
Niets, maar dan ook niets heeft dat te maken met de realiteit!
We laten ons overal door iedereen foppen.
En Duitsland… dat heeft nu gezien dat de grootsten al enorme fraudes gepleegd hebben. Durft men het aan om dieper te graven? Hoeveel blijft er van de Duitse en Europese economie over als we dat gaan doen?
Too crooked to fail… De economie is te corrupt om nog aan te pakken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *