LADEN

Typ om te zoeken

Veilige buitenlandse depositobank

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Veilige buitenlandse depositobank

In Nederland kennen we geen depositobanken meer. We hebben alleen risico banken. Banken die met uw geld gaan speculeren en daarbij enorme risico’s nemen. Wint de bank, dan krijgt de manager een bonus, verliest de bank, dan krijgt de manager nog altijd een bonus, maar is in het ergste geval de klant zijn geld kwijt.

Bij een risicobank geeft u namelijk het geld aan de bank en u krijgt er giraal geld voor terug. Giraal geld bestaat echter wettelijk niet. Vandaar dat u uw geld kwijt bent als de bank failliet gaat. U heeft namelijk letterlijk uw geld aan de bank gegeven.

50 euro
Nu kennen we als doekje voor het bloeden het deposito garantie stelsel, maar dat heeft er eigenlijk slechts voor gezorgd dat banken zich nog zorgelozer gingen gedragen omdat klanten zich niet langer interesseerden in de risico’s die de bank met het spaargeld nam.
Als u weet dat u uw geld kwijt kan raken als de bank verkeerd speculeert, dan zult u echt wel wat kritischer op uw bank zijn. Er moet dus een depositobank in Nederland komen.
Die is er echter nog niet.
Tot die tijd is er wel een buitenlandse depositobank. Ik heb er ook een rekening. Het voordeel is, ze bewaren uw geld. Het blijft echter uw geld. Ze nemen niet het eigendom over. Ze speculeren er ook niet mee. Het is dus veilig.
Maar… je krijgt als rekeninghouder ook geen rente. Dat is de keerzijde van de medaille.
Wilt u 0,7% rente, of wilt u absolute veiligheid EN de wetenschap dat met uw geld geen enkele bankier naar hartelust kan speculeren. Als we immers boos zijn op de bankiers, dan moeten we ons realiseren dat ze dat van ONS geld doen. Willen we dus af van die speculerende bankiers, dan moeten we er ons geld weg halen!
Kijk hier naar de gegevens over de buitenlandse deposito bank. Een bank die slechts op uw geld past en meer niet.
Overigens kan u er ook goud kopen!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *