LADEN

Typ om te zoeken

Verkoopcijfers VW op peil gebleven?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verkoopcijfers VW op peil gebleven?

Gisteren een opmerkelijke uitspraak die ik las. De verkoopcijfers van VW zijn niet omlaag gegaan…
Hoewel dat klopt, is het waarschijnlijk ook compleet onjuist.
Ja, de cijfers zijn over deze en vorige maand niet omlaag. Het klopt volledig. Waarom klopt het? Heel simpel, omdat auto’s besteld worden en er altijd een levertijd is. Dat de cijfers dus nog niet omlaag zijn, komt simpelweg omdat de auto’s die nu uitgeleverd worden nog waren besteld voor het uitkomen van het schandaal.
Het is de vraag hoe de cijfers er uit gaan zien bij bestellingen NA het uitkomen van het schandaal.

volkswagen schandaal
In de eerste dagen was er nog twijfel over het schandaal. Immers, Volkswagen zou toch niet zo iets stoms doen? Niemand wilde of kon het geloven.
Pas later, tot aan gisteren aan toe, werd de omvang van de fraude bekend. Heel het concern en bijna alle motoren zijn in meer of mindere mate vervuilender dan aangegeven in de officiële tests.
In de automobielsector keurde de slager zijn eigen vlees. We weten al jaren hoe dat uitpakt, maar dat lesje moest dus ook nog even apart in de automobielsector geleerd worden.
Mijn verwachting is dat de verkoopcijfers fors omlaag zullen gaan. Wie nu een auto koopt wil niet de kans lopen dat de motor aangepast (geknepen) moet gaan worden. Daarbij is het de vraag hoeveel een VW tweedehands straks nog waard is. De oudere auto’s zijn nu ernstig besmet met de verdachtmaking dat ze gewoon enorm vervuilend zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *