LADEN

Typ om te zoeken

Huizenmarkt USA blijft negatief

site

Huizenmarkt USA blijft negatief

Het vertrouwen van de huizenbouwers ligt heel erg dicht bij het historische dieptepunt. Op een schaal van 100, waarbij alles boven de 50 positief is en wijst op de verwachting van groei, staat de index nu op 19. Een daling ten opzichte van een maand geleden met één punt. Het historische dieptepunt ligt op 18 en werd in december 2007 gehaald.
Volgens de huizenbouwers zou de Amerikaanse regering met belastingmaatregelen het bouwen of kopen van een eigen huis moeten stimuleren.
In feite heeft de FED de rente wel tot 2% verlaagd, maar die rentedaling is nog vrijwel niet aan de huizenbezitters doorgegeven. De banken pakken de extra marge liever als eigen winst. Dat die banken daarmee vervolgens meer huisuitzettingen veroorzaken en daarmee verliezen maken op hypotheken die niet afbetaald gaan worden, boeit ze niet, want ze hebben die risico’s doorverkocht aan andere banken en verzekeraars. Ze gaan die concurrenten niet helpen door hun rente op hypotheken te verlagen, omdat ze verwachten dat die anderen, die hun hypotheken risico aan hen verkocht hebben, dat ook niet doen. Ons kent ons in die sector en alle boefjes die de laatste dertig jaar van de universiteit zijn gekomen, hebben banen gevonden in de bankensector.
Ik denk dat stimulerende wetgeving niet zal helpen. Eerder zouden aandeelhouders van de banken zich moeten afvragen of die van de bank stelende topmannen nog wel op die plek gehandhaafd moeten worden. In feite zijn de aandeelhouders de enigen die hier een stem kunnen laten horen. Echter vanuit die hoek is het oorverdovend stil.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *