LADEN

Typ om te zoeken

ASMi zet verdediging op

site

ASMi zet verdediging op

De actieve aandeelhouders bij ASMi willen graag een splitsing van het bedrijf om daarmee de waarde van heel de onderneming flink te verhogen. De top van ASMi is daar al jaren een tegenstander van. De Stichting Continuïteit ASMi heeft altijd het recht gehad om bij gevaar voor (het voortbestaan van) de onderneming haar belang op te hogen tot 29,9%.
Dat laatste is nu gedaan en samen met de 22,1 procent die de familie Del Prado in bezit heeft is daarmee iedere poging om het bedrijf te splitsen onmogelijk gemaakt.
Waarschijnlijk zal een rechter zich nu gaan uitspreken over het recht van de stichting om onder deze voorwaarden haar belang te verhogen.
Vraagt blijft bij mij altijd waarom je als grote en actieve aandeelhouder grote belangen neemt in slecht geleide bedrijven die dit soort beschermingsconstructies kennen om slechts management te laten voortbestaan. Zijn er echt geen betere beleggingen in de markt te vinden? In dit geval is grootaandeelhouder Hermes de partij die naar mijn idee betere dingen met het geld had kunnen doen. Hoeveel dachten ze te winnen? 50%, 60% of misschien 100%? Ik had vorig jaar zes aandelen die meer dan 100% stegen en heb er dit jaar al twee gehad. Niets geen problemen met onwillige CEO’s en commissarissen. Gewoon goede analyse doen en de aandelen op de beurs kopen.
Ik vraag me dus af of Hermes wel goed geleid wordt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *