LADEN

Typ om te zoeken

Alex past dekkingwaarde aan

site

Alex past dekkingwaarde aan

De meeste beleggers zullen daar weinig mee te maken hebben, maar beleggers die opties schrijven en beleggers die op krediet aandelen kopen, die zullen wel degelijk te maken krijgen met de aanpassingen die bij Alex worden doorgevoerd. Waar tot op heden veelal een vaste waarde van 60 of 70% werd genomen, kiest Alex er nu voor om per aandeel een dekkingswaarde te bepalen. Hoewel dat niet vreemd is, heeft het wel als nadeel dat beleggers meer moeite zullen hebben om hun dekkingswaarde zelf nog te bepalen. Daarbij kan Alex nu makkelijker en onzichtbaarder de dekkingswaarde aanpassen, waardoor beleggers ongetwijfeld sneller een margin call zullen ontvangen.
Hoewel niet in alle fondsen de aanpassing negatief is, is de teneur wel dat het allemaal wat minder wordt.
Is dat erg?
Ik denk het niet. Het grote probleem is namelijk dat in tijden van groot optimisme beleggers te veel risico gaan nemen. Ze schatten het risico van een zware correctie dan te laag in. Hierdoor komen ze bij een correctie direct fors in de problemen en zullen ze hun winsten en soms zelfs hun vermogen snel verspelen.
Ter bescherming van har beleggers had Alex misschien dus nog wel strenger mogen zijn, maar dat zullen beleggers die graag op margin beleggen pertinent niet met me eens zijn.
De meeste van die marginbeleggers zijn na de eerste grote correctie geen belegger meer en horen we na een correctie nooit meer wat van. Ook de daling van eind 2007 heeft heel wat slachtoffers opgeleverd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *