LADEN

Typ om te zoeken

Relatie huur en koopprijs woningen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Relatie huur en koopprijs woningen

huurwoningen

Er is iets geks aan de hand. In de VS zijn de huurprijzen in 2019 het hardst gestegen in Detroit.
Tegelijk geeft makelaar Zillow aan dat ze de grootste woningprijs stijgingen verwachten in de zuidelijke staten.
Dat is vreemd, want de huurprijs staat normaal gesproken niet los van de koopprijs.
Immers hangt eea samen met rendement. Als huren spotgoedkoop is, dan koopt niemand een huis. Als huren heel duur is, dan kopen mensen liever een huis. Bij stijgende huizenprijzen stijgen de huren en visa versa.
Nu is het gekke dat Detroit dus een enorme huurstijging te zien geeft. (+7,5% in een jaar tijd) maar dat de huizenprijzen er in 2019 nog geen procent stegen. Zillow ziet Detroit ook niet in 2020 als kansrijke stad voor huizenprijs stijgingen.
Zijn ze gek, is er iets mis, of klopt dit en is hier sprake van een enorme uitzondering?

 • Ik voel veel voor het laatste.
  Zillow heeft namelijk een punt en dat heeft alles te maken met de unieke situatie van Detroit.
  In Detroit wil namelijk bijna niemand een huis kopen.
  De huizenprijzen stijgen daarom niet, terwijl de vraag naar huurhuizen wel enorm is. De huurprijzen stijgen en gek genoeg heeft dat er nog geen invloed op de prijs van huizen.
  Als je in Detroit als huiseigenaar wil verhuizen, dan loop je grote kans op een onverkoopbaar huis. Er zijn immers huizen genoeg… Niemand wil je huis kopen, maar huren is een andere zaak.
  Ik ben in Detroit nog altijd één van de weinige structurele kopers. Dat houdt in dat ik als koper de aankoopprijs bepaal. Hoe spijtig dan ook voor de verkopers. Ik wil een bepaald rendement halen en daarvoor moet de huizenprijs laag liggen.
  Ik heb dat nu voor een flink aantal huizen al voor elkaar gekregen.
  Ik ben momenteel bezig met de aankoop van nog weer drie woningen. Eén daarvan ga ik direct weer doorverkopen. Ik heb al een koper. Dat is voor het eerst dat ik dat in Detroit doe, maar zo nu en dan is er wel een geïnteresseerde voor een bepaald huis. Ik hoef nu de hoofdprijs niet, als er maar wel een mooie marge op zit. Het betaalt de rente zullen we maar zeggen. Zou de koop niet doorgaan, dan nog geen probleem, dan gaat ook dat huis in de verhuur. De huren stijgen, dus geen enkel probleem.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

1 Reactie

 1. Lodewijk 23 januari 2020

  Kan best: als er veel onzekerheid in een markt bestaat (politiek en/of economisch/ baanzekerheid) dan wel men wel huren maar niet kopen cq ontwikkelen en als er dan meer huurders op de markt komen dan kopers/ investeerders/ ontwikkelaars, dan blijven prijzen laag. Investeren heeft een lange horizon en huren een korte.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *